KRISTIANSAND: — Jeg regner med det blir fullt på Odderøya Amfi hvis dette navnet går inn. Det er mulig de setter opp en konsert til i Norge i sommer med denne artisten, sier Toffen Gunnufsen.

Han har fått ja av Kristiansand kommune til å holde av Odderøya Amfi i dagene 13. til 17. august, men selve arrangementet han planlegger skal bare vare en dag. Da er det mandag 13. eller tirsdag 14. august han sikter på.

Hvem tror du kommer? Delta i debatten nederst i saken!

— Det passer fint å legge inn en konsert i uka før skolen starter igjen, men skal vi ha noe håp om å fylle opp på en mandag må vi ha noen "bigge" navn. Hvis ikke er det ikke noe poeng, sier Gunnufsen,.

— Det er en artist med ungdomsappell, siden du snakker om skoleferien?

— Hehe. Det kan nok godt hende at også førtiåringene kommer på dette her, sier Gunnufsen hemmelighetsfullt. Som vanlig er det ikke aktuelt å røpe noe navn før kontrakten er i boks, og han håper på svar innen en uke. Dersom han får ja blir det endagsfestival på Odderøya med musikk fra klokka fem og utover. Fire navn hvorav to internasjonale er ideen.

— Dette er en artist som har spilt i Norge et par ganger de siste sju til ti årene. Det er det som er problemet med mange nå, de spiller jo turneer i ett sett og begynner å bli utspilt, sier Gunnufsen.

Glapp i fjor

En kikk på festivalryktebørsen på nettet, viser at Reading og Leeds-festivalene avvikles ti dager etter Toffens planlagte Odderøyakonsert. Til disse festivalene er disse stornavnene hete på børsen:

Rammstein, Foo Fighters, Green Day, Red Hot Chili Peppers og til og med Radiohead.

— Hehehe. Jeg tror nok disse bandene foretrekker sola og varmen på mer sydlige breddegrader enn her, sier Gunnufsen.

Også i fjor forsøkte han å få til en stor utendørskonsert på Odderøya, men måtte gi opp.

— Nå får vi håpe at de tar seg tid til en sving oppom oss fra europaturneen sin. Det er sånn sett gjerne lettere å få til dette tidlig i uka når de har pause fra de virkelig store konsertene, sier Toffen. I Europeisk sammenheng er og blir nemlig Odderøya Amfi med sin 20.000-kapasitet en koselig liten bakhage, og hvis de store kanonene kommer hit må det nærmest betegnes som avkobling i naturen for dem.

— Du kan vel si det er et par andre også som forsøker å booke artister. En av dem jeg har kikket på hadde fått forespørsel fra 60 europeiske festivaler, sier Gunnufsen lettere himmelfallen.

— Er det krise hvis du ikke får det til nå heller?

— Neida. Det er ikke dette vi lever av, og jeg har lønna mi fra andre ting, sier Toffen som blant annet booker det meste av musikken til Hovefestivalen gjennom firmaet Toffen Live.

Krympet Kilden-begivenhet

En annen ting han sysler aktivt med er den tidligere annonserte minifestivalen på Kilden, nemlig Supersonic. 17. og 18. juli skal alle salene på Kilden fylles med musikk, og Toffen lover at han har gode navn i ermet til begivenheten.

Imidlertid blir den noe krympet ettersom den planlagte utescenen ved siden av Kilden med 3-4000-kapasitet likevel ikke blir noe av.

— Vi har regnet på dette, og det blir så omfattende og kostbart at det fort kan hende at det koster mer enn vi tjener på det. Navnene som spiller blir ikke noe mindre enn først tenkt, og vi setter opp like mange band som planlagt. Men de skal alle spille innendørs, så kan vi ha dette som et prøveår for å teste konseptet. Kilden er tross alt et helt nytt bygg, sier Toffen. Det betyr at atten band skal opptre i Kilden i løpet av to dager, og at det legges ut 2500 billetter til Supersonic.

— Til denne festivalen har vi klart ett navn nå, men vi vil ha to-tre til før vi offentliggjør noe. Vi regner med å komme med dem om en uke eller to, sier Gunnufsen.

Hvem tror du kommer? Delta i debatten!