BYKLE: — Jeg hadde ikke lyst til at det skulle se ut som alle her er negative til kunsten, sier Ingvild Hovden. Hun driver frilansbyrået Hovdenkontoret, og leder blant annet også Rekordfestivalen

Det var tirsdag hun startet en debatt på Facebook om det alle på Hovden nå snakker om, og selv er hun en av dem som mener fossekunsten bør være uproblematisk. Debatten har fått mange innlegg hvor flere ulike syn på Evaristtis kunststunt kommer fram.

— Det er ikke det at jeg nødvendigvis synes det han har laget er så veldig vakkert, men så lenge det ikke er snakk om giftig maling synes jeg ikke dette er farlig. Jeg synes heller det er litt artig at han har vært her og laget det han har laget, selv om jeg ikke har satt meg så mye inn i det han har gjort tidligere, sier Hovden.

Hun forteller at det spøkes mye om saken i bygda nå, og at medieinntrykket av at folk flest der er i harnisk langt fra stemmer.

— De fleste her ser humoren i dette, og det blir spøkt med at dersom du har kjøpt saft eller rødbeter er det fordi du skal hjem og lage kunst, sier Ingvild Hovden.