— Det er veldig stort for en som driver med musikk å få spille på Hove. Det er en drøm, sier Kristiansand-rapperen Smidig. Han vant Hoveslaget på Pir 6 i mars og blir dermed belønnet med en opptreden på festivalen i Arendal i juli.

— Det er ekstra gøy å vinne etter å ha hørt artistene jeg konkurrerte med. Det var veldig dyktige folk. Og Hove kan utvilsomt være en viktig døråpner. I musikkbransjen handler det om å vise seg fram og bli snakket om. Det er avgjørende hvis man vil nå langt som rapper, sier Smidig.

Ny singel

Vidar Kjellingland, som han egentlig heter, ga også ut ny singel mandag. Låten heter "NBR", som står for "Norges beste rapper". Noe Smidig egentlig ikke innbiller seg at han er.

— Jeg driver med "battle rap", som handler litt om selvskryt og være litt overlegen. Men jeg gjør det med et smil om munnen og selvironi. Jeg tror ikke jeg er Norges beste rapper, men jeg føler meg som det når jeg går i studio. Det er en holdning.

— Skjønner folk ironien?

— Jeg vet ikke helt. Man burde vel ikke bli overrasket over at hiphop er direkte og frekt, men jeg vil jo at folk skal smile av det, ikke bli støtt. Og jeg tror det er derfor jeg har fått såpass mange lyttere, at jeg får fram tekstene på en humoristisk og god måte, sier Smidig, som ble signert på plateselskapet AGF Music i fjor.

Show

Rapperen håper naturligvis å ta publikum med storm på Hove. Han fikk i hvert fall god kontakt med de fremmøtte på Pir 6 da han kvalifiserte seg for Arendal-festivalen.

— Jeg er opptatt av å lage et bra show. Liveopptredener handler ikke bare om musikk, det er viktig å få fram personligheten sin. Det gjør jeg med litt dans, litt humor og mye energi, sier Smidig, som mener det er blitt lettere å jobbe med musikk i Kristiansand de siste årene.

— Det har ikke alltid vært lett å komme herfra. Folk har ikke bestandig vært så samarbeidsvillige. Men det har tatt seg opp. Man samarbeider mer og drar hverandre fram, sier rapperen.