Vi står altså overfor den første blandingen av det kuleste leketøyet i verden, den kuleste filmserien (vil mange hevde) blandet med det raskest voksende kulturelle fenomenet i vår tid, nemlig dataspill.

Hva kan gå galt? Ikke stort, viser det seg. I Lego Star Wars: The Video Game, spiller du deg gjennom episode I, II og III med alle figurene du kjenner fra filmene. Jedi-gutta svinger lyssverdet, dronning Amidala skyter og kan svinge seg opp steder de andre ikke når og robotene åpner dører og aktiverer paneler. I tillegg kan du bruke Kraften til å sette sammen Lego-biter som ligger strødd rundt.

De små figurene er nydelig animert og det er en fryd å løpe rundt og ta knekken på onde Legomenn. Spillet er enkelt og greit å sette seg inn i, selv for de minste, og kontrollen er overraskende god til tross for at du ikke kan flytte kamera. Kamera flytter seg selv, og plasserer seg alltid der du vil ha det. Lydene er kreditert det samme selskapet som lager lyden i filmene, så her er det fullt Star Wars-trøkk hele tiden. I tillegg får du en god dose tullete Lego-humor underveis. Du kan for eksempel gjøre om et av rommene du kommer inn i til diskotek, der den velkjente låta fra baren i Mos Eisley i episode IV spilles med technobeat, og gutta med de lange halsene fra episode II danser line dance.

Du kan knuse nesten alt mulig, noe som gir deg små Legoknotter (rund, flat ener, i følge de små). Hvis du blir tatt av en skurk, mister du en god del av knottene, men du blir satt sammen igjen på samme sted umiddelbart, og kan fortsette uten å måtte gå tilbake til et tidligere sjekkpunkt. Dette gjør at det blir fin flyt i spillet.

Du kan også samarbeide med en venn. Har du en ekstra håndkontroll tilkoblet, kan spiller nummer to når som helst bli med og spille en av de andre figurene.

Lego Star Wars er moro for hele familien, og er du Star Wars-tilhenger, har Lego-dilla og liker dataspill, er det ingen vei utenom.

TORE SAND

Lego Star Wars: The Video Game

Utvikler: Traveller's Tales

Utgiver: Giant/Lucasarts/Eidos Interactive

Genre: Action

Aldersgrense: 3

Plattformer: Playstation 2, Xbox, PC