— Å, Hangface. Dem har jeg hørt om, sier Eddie Kramer. Superprodusenten i Los Angeles er i strålende humør når han skal beskrive bandet han følger på norgesturné i mai.

— Etter at de fikk enda en gitarist i Tom, er jeg sikker på at Hangface kan utfordre hvem som helst i verden, sier Kramer. Han er mannen som produserte Led Zeppelins gjennombruddsplate Led Zeppelin II. Han har jobbet med Jimi Hendrix, Guns'n Roses, David Bowie og du vet ikke hva. Likevel sparer ikke Kramer på konfekten når han beskriver sine nye yndlinger.

— Du vet, jeg har brukt en stor kjepp for å få dem dit de er i dag, ler Kramer. Han sammenligner det nydresserte Hangface med både Guns'n Roses og Metallica.

— De har en voldsom vilje og tæl for å overbevise publikum om at de er det beste bandet. Akkurat nå er de på turné i sørstatene, og ifølge rapportene formelig dreper de folk der nede. Bandet de liksom skal varme opp for sitter bare og klør seg i hodet når Hangface spiller. Dette bandet er ekte vikinger, og de tar ingen fanger. Det kan du sitere meg på, ler Kramer.

I mai tar han turen til Norge, hvor han aldri har vært før.

— Jeg ser fram til å smake på ølet. Jeg og John Malta (manageren) gjør dette fordi vi vil sikre oss at Hangface får en best mulig lansering i Norge, sier Kramer. Senere i år skal Hangface lanseres i resten av Europa og i USA.

— Hangface i dag kan overhodet ikke sammenlignes med bandet jeg møtte for tre år siden. De har voldsomt med guts og målbevissthet, sier Kramer.

Før konserten vil han vise lysbilder og fortelle anekdoter fra sitt lange liv bak spakene. Kramer er også en ivrig fotograf.

— Bare hvis folk er interessert, altså. Jeg viser bilder av noen demoband jeg har jobbet med, slik som Jimi Hendrix, Rolling Stones og annet småtteri, humrer Kramer. Sjekk her: http://www.kramerarchives.com/