Du kan velge mellom seks forskjellige personer å spille, tre kvinner og tre menn, alle med ulike egenskaper. Kampsystemet er intuitivt, du velger fire forskjellige angrep som du har lett tilgjengelig på D-paden og aktiveres med A. X er et hardere angrep og B er blokkering. I tillegg kan du bruke kombinasjoner som er helt rå. Du har tre målere øverst på skjermen, den røde er helsen, den blå er Chi-energien som du bruker til å utføre magiske angrep og helbrede deg når du får deg en smell, og den gule brukes når du bruker bestemte våpen eller gjør at tiden går saktere.

Jade Empire har kuttet ut mange av de mest irriterende elementene med rollespill, som å holde orden på et lass med ubrukelige greier du har med deg i ryggsekken. Det er også enkelt og greit å gå opp i nivåene. Du fordeler poeng på de forskjellige kampteknikkene, og det gjelder å konsentrere seg om noen få teknikker for å få skikkelig trøkk i kampene mot de tøffeste motstanderne. Mens du i andre rollespill ofte ustanselig navigerer deg inn og ut av menyer, vil du i Jade Empire i all hovedsak bare gå til menyskjermene når du skal lagre.

På samme måte som du i Knights of the old Republic kan velge mellom den lyse og den mørke siden av Kraften, kan du i Jade Empire velge om du vil følge Den knyttede neves vei, eller Den åpne hånds vei. Velger du knyttneven, baserer du deg på en filosofi med grunnlag i den sterkestes rett, velger du åpen hånd, konsentrerer du deg om å være grei og hjelpe andre. Avhengig av hvilken vei du velger vil du få nye kampteknikker og spesielle fordeler.

Historien er også viktig i rollespill, og nok en gang har tekstforfatterne hos Bioware truffet blink. Jeg skal ikke gi bort noe av handlingen, men jeg kan røpe at det skjer masse hele tiden, og det er store forskjeller avhengig av hva du velger å gjøre. Du får nesten et nytt spill hvis du velger motsatt side andre gangen du prøver.

Jade Empire er et aldeles glimrende rollespill, likte du Knights of the old Republic kommer du til å like dette enda bedre.

PC

Jade Empire

Bioware/Microsoft

Genre: Rollespill

Alder: 16

Plattformer: Kun Xbox

TORE SAND