KRISTIANSAND:

— Det har vært svært spennende å jobbe med bokprosjektet, sier forfatter Bjørn Enes.

I over ett år har han arbeidet med bokprosjektet. Det er stiftelsen Haydoms Venner som i samarbeid med Fædrelandsvennen gir ut boken «Eventyret i Haydom». Boken trykkes i 3000 eksemplarer, og gis først og fremst ut på Sør- og Vestlandet. Den blir også lansert i Oslo førstkommende torsdag.

— Ekteparet Evjen Olsen har selvsagt en sentral plass i boken. Men dette er også et stykke afrikansk lokalhistorie. Gjennom boka håper jeg leserne skal forstå litt av hva som er skjedd de siste 50 årene i lokalmiljøet. Det er også et stykke historie om Norge, og om de tette forbindelsene som er mellom landet vårt og dette området. I tillegg inneholder boken også en kommentar om norsk bistandspolitikk, forklarer Enes.

Allerede i oktober i fjor var han første gang i Haydom for å lære om forholdene ved sykehuset til ekteparet Evjen Olsen. Han avla også Haydom Lutheran Hospital et besøk i vinter. I tillegg har han flere ganger tidligere besøkt Afrika.

Bokas redaktør Jan A. Erichsen er spent på hva anmelderne vil mene om boken.

— Det at Bjørn Enes har skrevet den, tror jeg er med på og utvide leserkretsen. Han har aldri vært noen del av dette miljøet, og ser ting med helt andre øyne enn om vi hadde valgt en forfatter «innenfra», mener Erichsen.

tom.arild.stole@fedrelandsvennen.no