— Jo færre som visste om dette, jo større var sjansen for at stuntet ikke ville bli stoppet, forklarte han i Kristiansand tingrett. Han er gitarist i Cumshots og startet bandet sammen med Schau. Det er også ham som lager musikken, mens Schau lager tekstene.

Aktor Ingrid Thorsen brukte mye tid på å sansynliggjøre at resten av bandet, altså de tre som er tiltalt i dag tirsdag, også visste nøyaktig hva som skulle skje på scenen. Hun viste til mailer som er utvekslet og et politiavhør som ble gjort av Andreassen dagen etter sexstuntet.

— Det ble skrevet i en mail at paret skulle ha samleie på scenen, og at alle i bandet syntes det var en kjempeide, sa Thorsen

Asndreassen forklarte at det betydde at resten av bandet syntes det var en kjempeide bare å samarbeide med regnskogparet, og at de skulle holde en apell. Ikke at de visste nøyaktig hva som skulle skje.

Like før konserten skulle begynne tok Andreassen og Schau med seg Tommy Hol Ellingsen bort til et svaberg bak scenen, og der forklarte de under hvilken sang paret skulle komme på scenen og ha samleie. Andreassen sa i retten at dette ble gjort slik at de andre i bandet ikke skulle skjønne hva som skulle skje.