KRISTIANSAND: NRK-kjendisen sa seg ikke skyldig da rettssaken mot ham startet tirsdag. Han er tiltalt for vold mot en forfatter fra Oslo under Quartfestivalen i fjor, men mener selv at han handlet i selvforsvar. Ifølge Thoresen Hværsaagod skal forfatteren ha forfulgt og plaget ham i to år.

— Han har kommet med påstander som er så grove at jeg ikke vil si de her, sa Thoresen Hværsaagod i sin forklaring i retten tirsdag, og mente bakgrunnen for episoden var at hans eks-samboer ble sammen med forfatteren.

Eks-samboeren skal ifølge forklaringen til Thoresen Hværsaagod ha vært så frustrert over bruddet dem imellom at hun skal ha bedt forfatteren om å drive svertekampanje mot kjendisen. Forfatteren skal ha oppsøkt Hværsaagods venner på byen. Både Kristopher Schau, Johan Golden og Janne Rønningen skal ha mottatt grove påstander fra mannen.

— Jeg vil heller bli kalt nazi enn det forfatteren har sagt om meg, sa Hværsaagod i retten.

- Slo han ikke

Voldsepisoden Thoresen Hværsaagod er tiltalt for fant sted ved Caledonien Hall i Kristiansand natt til 8. juli i fjor. Tiltalen sier at han skal ha slått forfatteren med knyttet neve i ansiktet slik at kjevebeinet brakk på tre steder.

— Jeg slo han ikke, men holdt hodet hans mellom beina. Jeg tror andre har slått han, og at han gir skylden på meg, sa Thoresen Hværsaagod i sin forklaring til retten.

Thoresen Hværsaagod oppdaget utpå kvelden at forfatteren hadde stilt seg i døråpningen på Caledonien. NRK-kjendisen forklarte i retten at han ble redd, og ba sikkerhetsvaktene om å fjerne mannen, hvilket de også gjorde. Senere på kvelden kom forfatteren tilbake. Da gikk Thoresen Hværsaagod, som arbeidet som pressetalsmann for festivalen, bort og ba han om å forsvinne.

Saken ble henlagt

Det oppstod et basketak, hvor Thoresen Hværsaagod fikk klemt hodet til forfatteren mellom beina. Ifølge røntgenbilder som er framlagt i retten hadde forfatteren brudd i kjeven og tre løse tenner da han oppsøkte Sørlandet sykehus i Kristiansand.

— Jeg utelukker ikke at jeg skadet mannen. Men jeg trodde ikke at jeg var så sterk i beina at jeg kunne klare det, sier Thoresen Hværsaagod.

Saken ble i januar henlagt av statsadvokaten på grunn av mangel på bevis. Riksadvokaten mente imidlertid at bevisene var gode nok, og tok ut tiltale.

Det er satt av to dager til rettssaken. Både vitner og forfatteren skal avgi forklaringer tirsdag ettermiddag. Hovedpersonen selv er optimist.

— Jeg har en god magefølelse for utfallet av saken, sier Thoresen Hværsaagod til Fædrelandsvennen.