KRISTIANSAND: – Styret ba meg innstendig om å vurdere denne jobben, og etter å ha tenkt meg om et par dager var jeg ikke i tvil, sier Per Bård Torvik til Fædrelandsvennens nettavis.

I forrige uke sa Torvik opp jobben sin i konsulentfirmaet On Target. Nå overtar han roret i Norges største rockefestival etter Einar Buø. Sistnevnte sa opp sin stilling etter bare fire måneder – mandalitten var sliten og lei av alt rotet og ryddearbeidet i Quart.

Buø har sin siste arbeidsdag i dag, og allerede mandag overtar Per Bård Torvik.

– Jeg vet hva jeg går til, og når jeg har hele styret i ryggen så føler jeg meg trygg på at jeg er i stand til å gjøre en god jobb, sier Torvik.

Styreleder Magne Aasheim Knudsen er svært fornøyd med at Torvik lot seg overtale til å

bli daglig leder i Quart. Det er i særdeleshet egenskapene som teambygger Quart trenger etter å ha vært gjennom sitt mest turbulente år noensinne.

— Vi har 20 gruppeledere og 1200 frivillige som må dra i samme retning i de neste månedene. Per Bård er kanskje Norges dyktigste til akkurat dette, sier Aasheim Knudsen.

Torvik har tidligere jobbet som konsulent og motivator for blant andre Fredrikstad FK og det norske herrelandslaget i håndball, med gode resultater.

Torvik har også være hovedtrener for eliteserielaget til KIF Håndball. Nå forlater han idretten, og blir sjef for Norges største rockefestival.

– Vi var avhengig av å finne en mann som umiddelbart kunne gå inn å ta beslutninger, samtidig som han ser sammenhengen i budsjetter og strukturer. Per Bård har inngående kjennskap til den økonomiske situasjonen i Quart, han har stor arbeidskapasitet, han er veldig motivert, og er etter vår oppfatning helt rett mann, sier Aasheim Knudsen.

Etter at Einar Buø sa opp har Quart fått mellom 15 og 20 aktuelle kandidater på blokken sin. Fire av disse var inne til intervju.

Per Bård Torvik er i første omgang ansatt i syv måneder, fram til 4. oktober.