Crypto har kommet til jorden som utsending fra en fjern galakse. Og når jeg sier utsending snakker jeg ikke om en diplomat som forfekter fred og forbrødring mellom universets innbyggere. Nei, gitt, denne karen er kommet for å drepe. Grunnen til dette er ikke bare en forkjærlighet for å skyte uskyldige mennesker, men at for lenge siden ble genene til rasen til Crypto plantet inn i menneskene, så alle mennesker har litt romvesen i seg. Og, ja, du spiller Crypto!

Nå har det seg slik, at der Crypto kommer fra, baserer man seg på kloning for å føre rasen videre. Dette har ført til en uheldig degenerering, og for å få litt friskt DNA inn i arverekken, må dette trekkes ut av menneskene. Det stemmer: Fram med analsonder og dødsstråler, her skal det høstes DNA, noe som ikke er helt smertefritt for de stakkars menneskene.

Destroy All Humans er breddfullt av humor, og henter inspirasjon fra sci-fi-filmer fra 50-tallet, med flygende tallerkener, teite bønder på landet, enda teitere FBI-agenter, katastrofale ødeleggelser og alt som hører med.

Du styrer Crypto rundt på bakken og utfører bestemte oppdrag. Du må regne med utstrakt bruk av analsonden, morfe deg om til menneskeform for ikke å bli oppdaget, hypnotisere mennesker du kan bortføre, prøve å overbevise en landsby om at de selvlysende grønne kuene er helt normale etter å ha forkledd deg som ordføreren og i det hele tatt lage et svare kaos. I noen av oppdragene kjører du UFO, og får beskjeder som «Tilintetgjør alt!». Ustyrtelig moro å bruke dødsstrålen til å brenne opp en hel landsby.

Destroy all Humans ser bra ut også, og lyden er upåklagelig. Humoren er gjennomtenkt og solid, og jeg garanterer en god latter flere steder underveis. Anbefales!

TORE SAND

Destroy All Humans: One Giant Step On Mankind

Pandemic/THQ

Genre: Action

Plattformer: Playstation 2, Xbox