ÅSERAL: Hun har reist hele ti minutter med bil for å slå leir på festivalcampen, og det er liten tvil om at noe stort er på gang i bygda.

— Det er klart vi må støtte opp når det skjer noe her oppe. Før måtte vi helt til Seljord for å dra å countryfestival, gliser Ingunn Røysland, og er strålende fornøyd med at bygda har sin egen festival.

Den lokale gjengen har store planer for festivalen. I tillegg til lavvo, campingvogn og en sliten, men behagelig sofagruppe, har de greid å frakte med seg både kjøleskap, komfyr og aggregat.

— Vi har kjørt tre turer med bil og henger, ler de. Festival i bygda er ikke daglig kost, her er det ikke noe som er overlatt til tilfeldighetene.

— Men vi sliter foreløpig litt med strømmen. Aggregatet er nemlig litt lite, fortviler Odd Åsland, som hadde store planer om å servere damene nystekt grandiosa, rett fra hybelkomfyren. Og flere lokale helter er ventet i løpet av det kommende døgnet.

— Det kommer mange flere etter hvert, det er jo her det skjer denne helga, fortsetter Odd, som ikke helt har glemt at det faktisk er en musikkfestival han er på.

— Jo da, vi skal nok på noen konserter, sier han litt usikker. Silje derimot, er skråsikker på hva som er festivalens store høydepunkt.

— Vestlandsfanden, det blir helt rått, gauler hun, og synker fornøyd tilbake i den slitte sofaen. Ingenting er vel som en ekte countryfestival i sin egen hjembygd.