Guardians of Times' konsert i Bendiksbukta like etterpå var en annen hyggelig affære hvor flere hundre koste seg med gladmetall. Og da Keane klarte å trekke 4000 til Odden uten at det ble kaos, tenkte vi at «Nå er Quart på sporet. Dette er bra!»

Lite visste vi at det samtidig foregikk unevnelige ting på den andre siden av karantenemuren. Resultatet ser du i dag: avisene er fulle av sex, skandale og Quart.

Du trenger ikke være spesielt pietistisk for å forstå at det kan være problematisk at festivalens påtroppende pressetalsmann arrangerer sex foran nesen på mindreårige. Du trenger heller ikke være rakettvitenskapsmann for å skjønne at reaksjonene blir krasse.

Derfor er det noe underlig at ikke Quart klarer å ta avstand fra det som tross alt skal ha skjedd uten ledelsens vitende og samtykke. La gå at festivalen fra starten har vært en progressiv bevegelse som hele veien har utfordret de etablerte verdier i Kristiansand. Og la gå at regnskogen er et verdig formål.

Dette gir likevel Quarts kritikere mer vann på mølla enn de har hatt siden Marilyn Manson stakk innom. I dette tilfellet snakker vi snarere om Niagara enn om Fiskå Mølle. I helga akket kristenfolket og mange flere seg over sexteltet, og nå har vi fått dette i stedet!

Velvel. Det er ikke Quart hvis det ikke er skandale. Det er et par år siden sist nå. Dessuten skal det nok mer til enn litt scenesex for å velte det tette samarbeidet som har oppstått mellom Quart og Kristiansand Kommune.

To be continued.

Torgeir Eikeland