kristiansand: Har du lurt på hvordan kaptein Sabeltanns musikk høres ut med fullt symfoniokester? Tror du kanskje at «hiv og hoi, snart er skatten vår» gjør seg bedre som samba, eller foretrekker du den irske folkemusikkversjonen? I Kjuttavika torsdag kan du få svar på dette og mer til, for da stiller Kristiansand Symfoniorkester opp og tolker Sabeltann. Det skjer i forbindelse med Dyreparkfestivalen som avvikles denne helga.

— Det er særlig hiv og hoi-temaet vi tar tak i, og orkesteret spiller et potpurri over «Sabeltann på de syv hav». Dermed får vi høre både sambaversjonen, den irske riverdance-versjonen og den afrikanske versjonen, opplyser symfonidirektør Øystein Eidsaa.

Det er orkesterets klarinettist Stig Nordhagen som har arrangert, mens Terje Boye Hansen dirigerer den tjue minutter lange forestillingen. Dirigenten gjør sin entré seilende inn i Kjuttavika i baugen på «Den Sorte Dame». Sabeltann selv får vi imidlertid ikke se noe til. Også fredag og lørdag skal symfoniorkesteret bidra musikalsk under festivalen:

— Vi skal stille opp i sju mindre grupper i Kardemommeby og Skomakergata blant annet, og spille litt forskjellig, både Scott Joplin og litt klassisk, sier Eidsaa.

TORGEIR EIKELAND