The Hives

Idrettsplassen

lørdag kl. 23.45

Det var nesten litt stusselig ute på Idrettsplassen ved midnatt da The Hives avsluttet utekonsertene under Quart. Det var neppe fordi konserten ble sendt direkte på tv det kom så lite folk, men sikkert mest på grunn av det dårlige været.

Folk forlot også samme arena da Alicia Keys spilte under øsende regn. Quartfestivalen tåler med andre ord ikke vått vær. I alle fall ikke de siste dagene når folk begynner å bli slitne og mette på musikk.

The Hives var derimot i bra form foran anslagsvis tre tusen mennesker. Tittelen på deres kommende album, «Tyrannosaurus Hives», forteller en del om hva dette bandet handler om. De er tøffe, store og ruvende. Pelle Almqvist gikk gjennom hele leksa av scenetricks og flørting med publikum både mens han sang drivende og heftig punk og når han snakket og ropte mellom låtene.

Hans iver etter å få folk til å rope The Hives og rosende ord til bandet, ble i drøyeste laget. Det er ålreit å forsøke og tenne publikum, men de dresskledde gutta fra den vesle landsbyen Fagerstad var i kjekkeste laget for sitt eget beste.

Musikken og lydbildet var som forventet. The Hives har en god håndfull med sterke hitlåter bak seg, og publikum fikk selvsagt alle disse. Blant annet «Hate to say I told you so» og «Main offender».

De spilte også mye fra sitt kommende album, som slippes 19. juli over hele verden. Låtene derfra tyder på at fansen vil få godsakene de venter seg. Minst like melodiøst, men fortsatt med en punka innpakning.

The Hives kan alle tricksene, og uttrykket deres er tøft og barskt både i stil og innhold. På Idrettsplassen ble det vel mye stil. Pelle Almqvist og resten av bandet hadde nok drømt om mer folk, bedre vær og en mer elektrisk stemning. Den timen de stod på scenen, slet de til tider ganske tungt for å få til en forløsning.

Totalinntrykket? Så der, så der, som svenskene sier.

Rune Slyngstad