OSLO/AGDER: Selv om Alejandro Fuentes var fornøyd med egen innsats, holdt ikke hans opptreden til finaleplass i årets Melodi Grand Prix. Heller ikke Bjørn Olav Edvardsen fra Arendal gikk videre i konkurransen.

Erfaring på godt og vondt

Bjørn Olav Edvardsen og Alejandro Fuentes er to av fire sørlendinger som er med i årets Melodi Grand Prix. Under lørdagens delfinale var Fuentes først ut av de to, med sin låt «Fuego». Han fortalte om sitt møte med rampelyset, da han i en alder av 16 år var med på Idol.

– Jeg var mer sjenert da. Jeg var 16 år, og ante ikke hva jeg holdt på med. Det å være så ung og bli kasta ut i noe så stort som Idol er en erfaring på godt og vondt.

Etter opptredenen var Fuentes fornøyd med egen innsats.

– Det var sykt gøy! Jeg har lyst å gjøre det en gang til, sa han.

Artisten mener han nå har funnet sitt musikalske uttrykk, og låten han delok med i Melodi Grand Prix med er en spansk låt han skrev i 2018.

– Noe i meg våkna da jeg begynte å grave med ned i latino-sjangeren.

I et intervju med Fædrelandsvennen tidligere denne uka fortalte han hva sangen handler om:

– «Jeg vet jeg kommer til å brenne meg når jeg tar på ilden». For meg handler sangen om lidenskap og å følge drømmene sine selv om det koster, sa han da.

Anbefalt ikke å snakke om legning

Arendalitten Bjørn Olav Edvardsen har selv vært med å skrive sin låt, «Turn off my heart».

– Jeg har alltid hatt følelsene på utsiden. Sangen handler om de vonde følelsene hvor man overtenker og du tenker at hvis du hadde bare forandret deg litt, vært annerledes, ville det vært bedre. Men sånn trenger det ikke være, og låten snakker om store følelser. Det er greit å føle mye, sa han før sin opptreden.

Edvardsen er homofil, og har vært åpen om at han i starten av sin karriere ble anbefalt ikke å snakke om legningen sin.

– De mente at det ville ikke selge. Nå er jeg sterkere og tryggere, og stolt av den jeg er.

Bjørn Olav Edvardsen var en av fire sørlendinger som deltok i årets MGP. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Ny sørlandsk mulighet i neste uke

Det var Elsie Bay, Jone og gruppa Swing’it som lørdag kveld trakk de lengste stråene og gikk videre til finalen. Neste lørdag er det klart for den siste av tre delfinaler. Da skal fjerde og siste sørlending i ilden, nemlig Maria Celin Strisland fra Mandal, som deltar med låten «Freya».

Fra før av har Kristian Haugstøyl fra Åmli sikret seg en finaleplass. Han er med i gruppa «Umami Tsunami», sammen med Kyle Alessandro og Magnus Winjum. Trioen deltar med låten «Geronimo», og var en av tre som gikk videre fra den første delfinalen forrige helg. En av låtskriverne bak denne låta er Bjørn Olav Edvardsen, som altså har to bidrag inn i årets Melodi Grand Prix.

Den norske finalen går av stabelen 4. februar i Trondheim. Vinneren her skal opptre i den internasjonale konkurransen, Eurovision Song Contest, som finner sted i Liverpool i England i mai.