KRISTIANSAND: MOTIF har etablert seg som et av landets definitive høydepunkt innen moderne akustisk jazz. Det er kanskje ikke så rart når både verdens mest talentfulle jazzmusiker i 2006 og vinneren av vitalprisen på Kongsberg jazzfestival 2006 spiller i bandet.

Ungt supertalent

Mathias Eick fra Eidsfoss har blitt tildelt prisen "Årets unge internasjonale jazztalent under 30". Han fikk prisen under et arrangement i New York 11. januar der 7000 jazzfolk fra hele kloden var samlet.

Kritikerrost gruppe

MOTIF ble startet høsten 1999 da de studerte på jazzlinja i Trondheim. De har siden den gang jobbet utrettelig med å skape sitt eget utrykk og sitt eget materiale, noe som bl.a. resulterte i at Vågan mottok NOPA's komponistpris under Moldejazz 2000. MOTIF har opptrådt på en rekke norske og utenlandske festivaler og klubber.

Jazzen og improvisasjonen ligger i bunn, mikset med alt fra popmusikk til avantgarde. Blandingen av komponert musikk, lange improviserte strekk, en solid dose energi og trøkk danner ryggraden i ensemblet.

Den kritikerroste består i tillegg til Mathias Eick av følgende musikere: Atle Nymo (saksofon), Ole Morten Vågan (bass), Håvard Wiik (piano), og Håkon Mjåset Johansen (trommer)