24. februar nærmer seg med stormskritt. Det er dagen Oscar skal deles ut og med ingen løsninger i sikte for skrivestreiken ser det skummelt ut for en av verdens mest prestisjefylte utdelinger.

Vil ikke røpe hvordan

Men til tross for at streiken blant skribentene i Hollywood er inne i sin niende uke, konstaterer Oscar-bakmennene at de ikke har noen planer om å avlyse utdelingen.

Ifølge USA Today sier produsenten av Oscar-sendingen at akademiet vil fortsette å planlegge showet i februar, med eller uten skribentene.

— Vi skal gjennomføre det. Jeg kan ikke utdype hvordan vi skal gjøre det, ettersom jeg ikke vil at noen skal blande seg inn i planene, sier Gil Cates til The Associated Press.

Presidenten for Oscar-akademiet, Sid Ganis, har heller ingen planer om å avlyse.

— Vi har ikke panikk. Vi forbereder showet og beveger oss fremover, konstaterer han.

Inngår egen avtale?

Ganis mener Oscar-utdelingen er det mest unike showet på amerikansk fjernsyn.

— Det har vært igjennom kriger og drap på presidenter. Det ville vært trist om Oscar ble påvirket av streiken.

Oscar-nominasjonene kommer ut 22. januar, ni dager etter Golden Globe som deles ut på søndag. Løsningen for Golden Globe ble å avlyse det normalt store showet og erstatte det med en pressekonferanse der vinnerne blir annonsert.

Mange spekulerer nå i om Oscar-akademiet vil forhandle fram en egen avtale med Writers guild of America for å slippe unna streikekøer utenfor showet.

Akademiet kan argumentere med at de eier Oscar-utdelingen, i likhet med David Lettermans produksjonsselskap som inngikk en spesialkontrakt med WGA for å få tilbake sine streikende forfattere til «Late show».

Kun utsatt tre ganger før

Og selv om WGA skulle nekte Oscar-utdelingen skribenter, er det sannsynlig at showet vil fortsette. Under den forrige skrivestreiken i 1988, ble Oscar avholdt som normalt og stjernene, inkludert beste skuespiller-vinnere som Michael Douglas og Cher, møtte opp.

Akademiet kan også vurdere å utsette utdelingen som skal gå for 80. gang. Dette har bare skjedd tre ganger tidligere. I 1938 (på grunn av flod), i 1968 (på grunn av drapet på Martin Luther King Jr) og i 1981 (på grunn av drapsforsøket på president Ronald Reagan).