Abkco, selskapet som eier rettighetene til Stones-låten «Play With Fire», leverte torsdag denne uken inn et søksmål mot den amerikanske rapperen Lil Wayne. Ifølge Yahoo News blir rapperen beskyldt for å ha endret Stones-låten uten godkjenning. Rapperens låt har fått navnet «Playing With Fire», men Abkco mener dette er en klar avlegger av Stones-sangen med tekst og musikk endret på en gjenkjennelig måte.

Eksempel

I søksmålet vises det til tekstlinjen «But don't play with me, 'cause you're playing with fire» fra Stones-låten. I Lil Waynes versjon er dette blitt til «But you can't blame me if I set this stage on fire». I tillegg er selskapet misfornøyd med det de mener er grov språkbruk i den endrede teksten. Representanter for rapperen har foreløpig ikke kommentert saken.

Bittersweet

Det er ikke første gang The Rolling Stones er involvert i slike saker. Den mest kjente eksempelet er The Verves superhit «Bitter Sweet Symphony». The Verve hadde basert sin sang på orkesterversjonen av Stones-låten «The Last Time», mens Richard Ashcroft leverte en ny tekst og melodi. Rettighetsinnehaverne gikk til sak, og nå er sangen kreditert til Mick Jagger og Keith Richards. The Verve mistet dermed alle rettighetene til sin største hit.