KVINESDAL: — Det var Prepples idè! Kjartan Kristiansen møter oss med friske roser i kinnene og vått hår.

Han har akkurat kjørt motorsykkel fra artisthotellet på Utsikten og ned til Øyesletta, og selvfølgelig måtte det begynne å styrtregne på den korte strekningen.

Dum Dum Boys headliner Norway Rocks første kveld, og har åpnet sin egen festfilial backstage.

— Vi er en egen liten festival i festivalen, smiler han.

HMS-TILTAK

Bandet har akkurat begynt på årets sommerturne, og skal videre like etter konserten. Dermed får de ikke med seg noen av de andre bandene. Men det gjør ingenting, gamlegutta koser seg i hverandres selskap. Det å ha med seg motorsykkel på turneen var et slags HMS-tiltak i rockebedriften. På den måten får de sett litt mer av hvert sted de skal besøke i løpet av sommeren. Det var altså vokalist Prepple som kom med den lysende ideen.

— Men så hadde han så fin motorsykkel at han ikke turde å ta den med allikevel. Han var redd for skraper i lakken. Derfor ble det til at vi tok med min sykkel, forteller Kristiansen, som forsikrer at Prepple får lov å låne den han også.

TRØNDERTUNGT

Med TNT-veteranen Morten Diesel Dahl tungt inne festivalledelsen, har trøndertettheten i Norway Rock blitt påtagelig. I går spilte Casino Steel, Stage Dolls og Diesels egen datter Carina, i tillegg til sjefstrønderne i Dum Dum. Er de i ferd med å lage seg en koloni på Sørlandet?

— Nå har ikke jeg bodd i Trondheim på 20 år, så jeg har i alle fall ikke planer om det, sier han.

- Så det finnes ingen planer om å endelig gjøre opp for tapet av Gjemtland og Herjedalen?

— Nei, vi er ferdig med å ekspandere, slår Kristiansen fast.

UNGGUTTER

Etter nesten tjuefem år på topp, har Dum Dum lagt under seg en så stor fanskare at utstrakt misjonsvirksomhet ikke burde være nødvendig.

— Men vi føler oss ikke gamle, bedyrer han, og ser ned på de friske røde joggeskoene. Ettersom de to andre headlinerne er over seksti er de likevel for unggutter å regne. Men selv om bandet mildt sagt har rutinen på plass, var den gode mottakelsen comebacket fikk likevel deilig.

— Det var helt strålende å komme tilbake, sier Kjartan. Nå må de ta fatt på ”den vanskelige andreplata” enda en gang.

— Det er egentlig sånn med alle platene, en er jo aldri bedre enn sin siste plate, sier han.

JAIL HOUSE ROCK

De er allerede godt i gang, med en plate som er tiltenkt å komme på nyåret engang. Siden sist har keyboardist Atle gitt seg i bandet, og de har uttalt at de ikke tar inn nye folk.

— Men vi har med oss en mann på keyboard altså. Som ikke er med, men som er med likevel, forklarer han.

Bandet spilte for de innsatte i Oslo Kretsfengsel for en uke siden, den dagen en tropisk regnstorm plutselig skapte kaos i hovedstaden.

— Jeg hadde et fint øyeblikk der under det verste uværet. Det blåste opp, og vi måtte stå og holde på teltet for at det ikke skulle forsvinne. Jeg stod der med en skikkelig tøffing, og når det tok tak i duken, sa han ”fy faen, jeg skal aldri drive med seiling”. Det var det verste han hadde vært borti, smiler gitaristen, før Ronnie Le Tekrø plutselig står i døra og avbryter seansen.

Gamlegutta kan fremdeles feste.