21. november hadde den norske suksessen «Mannen som elsket Yngve» premiere i Danmark. Filmen som blitt hyllet av anmelderne i Norge, får også god mottakelse av danskene. Dette melder Film&Kino.

«Mannen som elsket Yngve» har fått navnet «Mig og Yngve» på dansk og Berlingske Tidende hevder dramaet er «årets cooleste ungdomsfilm».

– Gjenkjennelig De riksdekkende avisene som Berlingske Tidende, Politiken og Jyllands-Posten, i tillegg nettstedet Cinemazone.dk, har alle anmeldt «Mig og Yngve» og samtlige har gitt 4/6 av stjerner.

Berlingske Tidende melder følgende i sin kritikk:

– «Mig og Yngve» minner om den herlige svenske «Ketchupeffekten», men klarer å legge ekstra tyngde til. Filmen veksler mellom det rørende og hysterisk morsomme. Som voksen tar man en nostalgisk reise til ungdommens både pinlige og vidunderlige univers, uten smertelige konsekvenser. Som tenåring vil man kunne gjenkjenne Jarles halsbrekkende forsøk på å manøvrere i livet og more seg befriende over 80-årene.

– Magiske øyeblikk Mens «Mannen som elsket Yngve» har 11-års aldersgrense i Norge, er danskene ikke riktig så strenge på det og tillater barn fra sju år og opp å se «Mig og Yngve».

Jyllands-Posten kaller filmen «et sjarmerende norsk ungdomsdrama om overgangen fra barndom til voksenliv».

– «Mig og Yngve» skildrer ungdommen så den kan være gjenkjennelig for de fleste. Filmen er følsom og gjør alle øyeblikkene magiske og meningsfulle, skriver JP.dk.

Politiken legger også vekt på sjarmen, humoren og ømheten i «Mannen som elsket Yngve».

Sett av 174.000 «Mannen som elsket Yngve» hadde premiere på norske kinoer i februar i år og er til nå sett av 174.000. Det betyr at filmen er den 16. mestsette på kino så langt i år, pr dags dato.

Under Amanda-utdelingen i august fikk filmen med seg fire priser: Beste film, beste barne— og ungdomsfilm, beste regi og beste klipp. Stian Kristiansen debutfilm ble også nominert som Norges bidrag i Nordisk råds film pris.

«Mannen som elsket Yngve» kom ut på dvd 3. september.