Skuespiller Kilmer vil gjøre som sin kamerat og tidligere kollega, Arnold «Terminator» Schwarzenegger. Han vil inn i politikken, og har nå bedt om råd fra mannen som gikk fra actionskuespilleri til å bli California-guvernør.

48 år gamle Kilmer eier en stor ranch i New Mexico, og ønsker nå muligheter for innflytelse i hjemstaten.

Han skal ha blitt oppmuntret av dagens guvernør, Bill Richardson, og har ifølge Digitalspy.com annonsert at han er villig til å gi opp skuespillerkarrieren for guvernørposten.

– Verdig og seriøs

– Jeg skal gjøre et iherdig, verdig og seriøst forsøk på å få dette til, sier Kilmer.

Men skuespilleren vet nok at det skal mer til enn en ranch og et ønske for å bli guvernør.

– Jeg er klar over at jeg ennå ikke er kvalifisert til jobben, sier han.

Nå vil han ifølge IMDb.com sette seg ned og snakke med Schwarzenegger, og få noen råd fra Californias overhode.

– Jeg skal sette meg ned med Arnold Schwarzenegger. Det er klart at å være berømt som skuespiller er èn ting, men å gjøre det i politikken er en helt annen ting.

Gjort det før

Det skal tale til hans fordel at østerrikskfødte, amerikanske kroppsbygger og tidligere skuespiller Scwarzenegger har klart det. Ronald Reagan nådde helt til presidentposten.

Schwarzenegger stilte for republikanerne, og ble valgt til guvernør i California i 2003, etter at et opprop mot den sittende guvernøren Gray Davis skaffet nok underskrifter til å skrive ut nyvalg.

Det har til og med blitt spekulert i om republikanerne vil ha Schwarzenegger som en fremtidig presidentkandidat, men da kreves det en grunnlovsendring, siden Schwarzenegger ikke er født i USA.

Reagen, også republikaner, gikk fra cowboyfilmer og fagforeningsarbeid for skuespillerne, og ble Amerikas 40. president. Han satt i to perioder – fra 1981 til 1989. Amerika skal være mulighetens land, og Val Kilmer har tenkt å prøve seg.