KRISTIANSAND: — Når vi deltar i konkurranser er det for å vinne, og jeg er egentlig ikke overrasket over dette, sier frontfigur Nils Olav Drivdal i Evan Seleven. Kristiansandsbandet stakk av med premien i Klapp 09 i konkurranse med 14 andre lokal band.

100.000 kroner er donert av Cultiva til Filmverkstedet på Samsen, og premien er en videoproduksjon verdt denne summen.

Konkurransen ble avviklet første gang i 2007, og da endte det med at vinnerbandet Darkside of the Force ikke ville ha den ferdige videoen. Prosjektleder Kristel Jensen satser på bedre lykke denne gangen:

— Jeg skal bruke en del energi på å følge opp dette, sier hun. Det er Filmverkstedet som står som produsent.

Bandet med den beste musikkvideoideen vinner, og juryen bestod av Per Platou, Geir Henning Hopland og Yngvild Sve Flikke. Ingen av dem har tilknytning til bandmiljøet i byen. De som gikk videre etter innledende runder var: Evan Seleven, Nukehead, Beat Battery og Kari Kleiv.

Forrige uke brukte satt juryen i Oslo og brukte sju timer på å diskutere om førstepremien skulle gå til Evan Seleven eller Nukehead.

Juryens begrunnelse er avsluttet slik: ”Vi mener bandet har et kommersielt potensiale, og håper videoideen lar seg produsere for å realisere dette”.

Regissør blir bandets eks-trommis Dan Korneli som har stått bak anslagsvis 30 musikkvideoinnspillinger allerede.

— Det skal bli godt å lage en video der det er system på ting, og der jeg får betalt arbeidet jeg gjør, sier Korneli.

Det var Nils Olav Drivdal som kom med ideen til videoen etter å ha vært på en konsert i København med bandet Mount Eerie. Mens den akustiske konserten foregikk, kunne publikum se at det brøt ut opptøyer på gata utenfor.

— Det tok heilt forbanna avgårde på utsida med politi og folk som stjal biler. Men bandet så det ikke. Etterpå sa eksdama mi at ”dette var som en musikkvideo”, og der kom ideen fra, sier Drivdal. Det er sangen ”Love take off” som skal tonesettes. Den var en av Evan Selevens første komposisjoner, og kommer i elektrisk versjon på debutfullengderen som nå er ferdiginnspilt. Dersom det går etter planen skal videoen støtte utgivelsen av plata en gang i løpet av neste år.

I puben i videoen skal det være full fest og mange forsofne mennesker. Det er for øvrig ikke Nils Olav Drivdal som skal fronte bandet i videoen. I stedet skal han stå i bakgrunnen mens en stand in-vokalist overtar plassen og mimer teksten.

— Vi har funnet en fyr som passer helt perfekt, sier regissør Dan Korneli. Mannen det er snakk om er Jens Eckhoff, tidligere SV-politiker.

Eckhoff selv sier:

— Jeg kjenner ikke til dette, men jeg har spilt inn video med de gutta før. Så jeg stiller gjerne opp igjen hvis de har lyst.

Nå er bandet på jakt etter et sted som passer for innspilling.