Ti år med svært mye turne— og konsertvirksomhet har tæret på kroppen til Steven Tyler, melder magasinet People. Det meldes videre at sangeren, med den karakteristiske stemmen, har oppsøkt hjelp etter å ha blitt avhengig av smertestillende medikamenter. – Med profesjonell hjelp og støtte fra familien tar jeg nå konsekvensene av at smertene har tatt kontroll. Jeg er ivrig etter å komme tilbake til både scene og studio med bandkompisene mine Joe Perry, Joey Kramer, Tom Hamilton og Brad Whitford, bekrefter Tyler selv til People. Han legger til: – Jeg elsker Aerosmith. Jeg elsker å opptre som sanger i Aerosmith. Jeg er takknemlig for all støtte og kjærlighet og er fast bestemt på å ordne opp i ting.

61 år gamle Tyler har pådratt seg en rekke beinskader som har ført til kroniske smerter. Nå står blant annet en mindre operasjon i kneet og i en fot for tur, sier en lege magasinet har vært i kontakt med. Legen fortsetter:

– Balansen mellom å håndtere smerte og unngå å bli avhengig av smertestillende er vanskelig, han har vært svært tapper når det gjelder å gjennomføre turnélivet. Det er beundringsverdig. Han har satt yrket sitt først selv om han har kjempet med store smerter de siste årene.

Tylers bandkolleger har uttrykt bekymring for sangerens velbefinnende og gruppas framtid etter at han falt av scenen under en konsert i august – og pådro seg brudd i skulderbeinet. (©NTB)