FLEKKEFJORD: — Vi startet planleggingen i fjor høst, og ser fram til å få lønn for strevet. Lønn i denne sammenheng er store musikkopplevelser og fornøyde festivaldeltakere, sier Ørjan Sigbjørnsen Matsen.

Som navnet tilsier er rockefestivalen lagt til en park som ligger på en liten fjellknaus tett inntil Flekkefjord sentrum. Her blir det fullt trøkk fredag og lørdag, mens scenen i dag og i morgen er lagt til andre steder.

The September When blir headliner i Fjellparken på lørdag. De erfarne rockerne fra Stavanger ble gjenforent som band i fjor høst. Nest sist ut på spillelisten er hardrockbandet Skambankt fra Jæren, som tidligere i sommer har spilt både på Norway Rock Festival, Quart og Roskilde.

Ole Paus

De resterende artistene på lørdag er Dunderbeist, Harry´s Gym, Emathea, Lady Moscow og Josefin Winter. Fredag spiller ingen ringere enn visesangeren Ole Paus i Fjellparken sammen med El Caco, Audrey Horne, Valsava, Patricks og Shatter. I morgen blir det klubbkveld på utestedet Kameleonen med bandene Forbanne og Tommy Tokyo Starving For My Gravy.

— Vi har et begrenset bookingbudsjett, og har i tillegg til noen godt etablerte artister fått tak i flere spennende nykommere. I år arrangerte vi uttakskonserter både i Flekkefjord, Bergen, Oslo og Stavanger, forteller Ørjan Sigbjørnsen Matsen.

TO MÅL STOR: I dag spiller Indre Grisefjorden Boogie Woogie Band på denne holmen som faktisk heter Grisen og ligger i Grisefjorden. FOTO: TORBJØRN WITZØE Foto: Torbjørn Witzøe

Holmekonsert

Årets store festivalstunt blir utvilsomt kveldens konsert med «Indre Grisefjorden Boogie Woogie Band» på den to mål store holmen Grisen i Grisefjorden. Festivalen har fått skjenkebevilling, ordnet med de nødvendigste fasiliteter og satt opp båttransport fra sentrum. Bandet må overdøve lyden fra aggregatene, for det finnes ikke strøm på den øde holmen.

— Det ser ut som mange har lyst til å ta turen ut til Grisen, men plassen er begrenset, sier Maja Hoem Iversen, som er pr-ansvarlig i festivalen.

Totalt har Fjellparkfestivalen et budsjett på rundt én million kroner, hvorav de alle fleste utgiftene går til booking av artister. Inntektene kommer foruten billettinntekter fra sponsorer og salg av mat og drikke.

Når det gjelder alkohol så er skjenkeområdet gjerdet inne slik at barn og ungdom under 18 år får tilgang til de beste plassene foren scenen. Arrangørene håper på til sammen 2000 besøkende under de fire festivaldagene.