Cyrus, nesten bedre kjent som Hannah Montana, sier i et intervju med amerikanske Glamour magazine som kommer i salg 7. april at hun vil holde seg bort fra det ville partylivet som hennes unge Hollywood-kolleger gjerne lever.

Den unge stjernen insisterer på at hun ikke vil leve det hun kaller et slikt egoistisk liv, og at hun nødig vil skuffe familien sin.

– Det siste jeg vil gjøre er å skuffe familien. Jeg synes det er egoistisk å gå ut og feste hele tiden, spesielt om du har små barn. Jeg har en ni år gammel søster, og det siste jeg ønsker er at hun skal komme på skolen og bli ledd av på mine vegne, sier hun til Glamour magazine.

Fotoskandaler

Cyrus har i motsetning til mange andre barnestjerner, både nå og tidligere, hatt et ganske plettfritt rykte. Med unntak av et par fotoseanser som har vakt amerikansk forskrekkelse.

Først med Annie Leibovitz sine bilder for Vanity Fair av Miley alene, og Miley sammen med faren, Billie Ray Cyrus, hvor Miley kunne virke naken under bare et laken.

Så ble et bilde av henne hvor hun tilsynelatende gjorde narr av asiatere publisert på nettet.

Nå sier 16-åringen av hun er urokkelig med hensyn til å avstå fra jetsetlivet. Hun har så langt også unngått å bli avbildet på vei ut av nattklubber i tidlige morgentimer. Ngivelig fordi hun ønsker å være et gotdt forbilde for sin søster.

Om Jennifer og Angelina

Miley Cyrus røper også til bladet at hun har to forbilder blant dagens kvinnelig filmstjerner: Jennifer Aniston og Angelina Jolie.

– Jeg er stor fan av begge to. Jennifer Aniston kan ta på seg en enkel svart kjole, enkel makeup og se absolutt fantastisk ut. Angelina Jolie ser alltid så komfertabel ut sånn i seg selv. Hun har også forandret seg fra et vild barn til å bli en mamma og ha et normalt liv.

Hun mener Aniston har klart seg så godt etter skilsmissen med Jolies kjæreste Brad Pitt, og at om noe slikt hender henne, skal hun si til seg selv «Ta en Jennifer, Miley».