TVEDESTRAND: — Priser betyr ikke mye for meg, men det betyr sikkert mye for plata. Det er en "CV-ting". Jeg tenker ikke så mye på sånt, sier Hval til Agderposten.no.

Jenny Hval er for de aller fleste kanskje bedre kjent under artistnavnet Rockettothesky. Ifjor gav hun ut det kritikkerroste albumet "To Sing You Apple Trees".

I kveld kan hun vinne Osloprisen, som er i regi av gratisavisen Natt & Dag, men er ifølge Agderposten, mest opptatt av folkene hun kommer til å treffe enn selve prisen.

— Det er alltid kjempefint at noen liker det du gjør, men jeg er ikke vant til prisutdelinger, så det føles så langt unna. Men det blir veldig hyggelig å treffe folkene i kveld, sier Hval til Agderposten.

Deles ut i kveld Osloprisen deles ut for 15. gang i kveld på Christiania Theater i Oslo. Hval er nominert som årets nykommer. I samme kategori er Elvira Nikolaisen, som har fått både publikum og kritkere til å smelte samt Magnus Hængsle.

— Jeg har ingen tanker om hvem som er best eller hvem som burde vinne, sier Hval, men legger til at hun er veldig glad for at Magnus Hængsle er nominert.

— Han er veldig flink, sier hun.

Nominert til Spellemann Det er ikke bare Osloprisen som står for tur for Tvedestrands-jenta. Hun er også nominert til Spellemannprisen som "årets nykommer".

— For meg er nominasjonen viktigere enn hvem som vinner prisen. Det er umulig å si hvem som er best uansett, sier Hval.