En ung festival fikk i fjor banesår av Skatt Sør, mens de allerede kavet i et ugjestmildt kreditorhav. Nå lover britiske Festival Republic gull og grønne skoger, og en «større og bedre festival enn noensinne».

— Vi skal treffe Melvin Benn fra Festival Republic på onsdag, og nå skal vi prøve å finne en løsning for neste års, unnskyld, årets festival, sier Sandberg til fvn.no.

— Ja, godt nytt år. Kan det faktisk bli et godt nytt år for Hove?

— Ja, jeg håper og tror det blir en like fin festival som det hittil har vært. Melvin Benn har vært interessert i Hove siden i høst, fordi Hove på kort tid har fått en sterk internasjonal og nasjonal posisjon, sier Sandberg.

Universet rundt festivalen og verdigrunnlaget som gjorde Hove til en annerledes festival, vil bli ivaretatt, også under ny og utenlandsk eierskap, tror Sandberg.

Haster med artister

Det nye året kom fort, og nå haster det vel å få på plass noen rammebetingelser, skal det bli noe annet enn en ren finansfestival?

— Det er klart, det haster nok med det musikalske nå, men Toffen har hele tiden vært i direkte dialog med agenter og potensielle band. Men vi kan jo ikke sende noen offisielle bud før alt det økonomiske er på plass, understreker Sandberg.

— Jeg har begynt å legge inn bud på artister gjennom mitt selskap Festival Republic, sier Melvin Benn til fvn.no, som understreker at han har den største respekt for Toffen Gunnufsens arbeid.

Mens Toffen jobber med bookingen, er Sandberg opptatt av ryddighet overfor lokalt næringsliv:

— Jeg er veldig opptatt av at vi klarer å finne en ålreit løsning med kreditorene, sier Sandberg.

Ingen kan snakke om artister og band ennå, men Sandberg uttrykker håp om at fokuset snart kan flyttes over på musikk. Kanskje "allerede innen en ukes tid".

Men skal det økonomiske være på plass, handler det altså nå om at dialogen med kreditorene til Hovefestivalens konkursbo går knirkefritt neste uke. Og det er antagelig ikke få millioner som må komme seilende fra de britiske øyer for å løfte Hove frem til virkelighet i 2009, uten alt for mye sure miner i lokalt næringsliv.

I løpet av to år gikk festivalen med et underskudd på til sammen 13 millioner kroner.

Bedre styring

Festival Republics direktør ville lørdag ikke gå ut med hvor mange millioner de er villige til å sprøyte inn for å stable en potent festival på beina.

— Men vi skal lage en større og bedre festival enn tidligere, og bruke mye penger, sier Benn til Dagbladet lørdag.

— Blir det altså enda større i 2009, Sandberg?

— Vel, vi har hatt en tett og fin dialog med Benn hele romjula. Vi har ikke diskutert om det skal bli så voldsomt mye større, men vi skal bli enda bedre. Vi har bare holdt på i to år, og vi har mye å lære om å drive festival, sier han.