I vanlige datingprogram som «Jakten på kjærligheten» og «Mamma søker kjæreste» får publikum mulighet til å melde på seg selv (eller en singel kamerat) i forkant av innspillingen.

Da 15 kvinner skulle velges ut for å få møte årets ungkar var det et castingbyrå som plukket ut jentene. Ingen av dem hadde i utgangspunktet søkt seg til et program for å finne drømmemannen.

Hemmelig vri

— Vi skulle lage en annerledes vri på «Ungkaren», som vi ville skulle forbli en overraskelse. For at ingen av de involverte skulle vite om konseptet før de dro, har vi brukt to profesjonelle castere fra produksjonsselskapet Monster. De har funnet frem til disse jentene, forklarer Thea Lund Kristoffersen hos TVNorge.

Jentene ble plukket ut fordi de så bra ut, var sprudlende og levende foran kameraet.

— Og selvfølgelig hadde ungkaren et par kriterier som ble tatt til følge, det måtte jo være jenter etter hans ønsker, men vi ønsket også et program med forskjellige typer jenter, sier Lund Kristoffersen.

— De må jo også egne seg til å være på tv, legger hun til.

Overrasket over 40-åringer

Mandag begynner Stig Kjos (31) jakten på kvinnen i sitt liv. Kjos, som er salgssjef i Nova Vista og meddeier i Ullensaker Golfbane, trodde han hadde meldt seg på et tradisjonelt datingprogram.

Derfor ble overraskelsen stor da de første kvinnene som møter Kjos under innspillingen er nærmere 40 enn 20 år.

— Det første jeg tenkte var jøss, er jeg blitt såå gammel? Men jeg stod hele tiden og ventet på at de som var yngre skulle komme. Det var liksom ikke helt det jeg hadde sett for meg. Men de så jo utrolig bra ut og jeg tenkte at vi skal helt klart får det gøy sammen, forteller Stig til TVNorge sine nettsider.

20 vs 40

Men ikke før har ungkaren blitt komfortabel med de litt eldre damene, så er det duket for nok en overraskelse.

7 vakre jenter i 20-årene dukker opp. Dermed er plottet satt. Hvem klarer å sjarmere ungkaren, de ungdommelige 20-åringene, eller de mer erfarne 40-åringene?

Ikke skeptiske til headhunting

TVNorge er ikke skeptiske til å headhunte jenter til en serie som i utgangspunktet skal ende i et frieri.

— Hvordan kunne dere være sikre på at jentene virkelig var med fordi de ville finne drømmemannen, og ikke bare for å få en flott tur?

— Selvfølgelig kan vi aldri være helt sikre på dette, men vi forholder oss til det jentene forteller oss i den omfattende castingprosessen, og har ingen grunn til å tvile på deres motivasjon, sier Lund Kristoffersen.

Ulik tilnærming

— Det var morsomt å se på 40 og 20 åringenes tilnærming til Stig. 40 åringene er litt mer trygge på seg selv og mer frempå, mens 20 åringene er kanskje litt mer forsiktige, sier programleder Christopher Dons.

Han mener aldersspennet var med på å øke spenningen i programmet.

— Hvordan er ungkaren?

— Stig er en hyggelig fyr, morsom og sporty og jentene liker ham, sier Dons.

— og jentene?

— De er veldig bra damer og jenter, flotte og vakre.

Spilt inn i Sør-Afrika

Seher.no skrev i dag om Kine Victoria Hagen, som mener hun ikke hadde blitt med på Ungkaren om ikke tv-selskapet hadde betalt.

— Fikk jentene betalt?

— Nei de fikk kompensasjon for tapt abeidsfortjeneste. Det er en helt vanlig prosedyre, sier Lund Kristoffersen.

Serien er basert på det amerikanske formatet "Age of Love" og er innspilt i Sør-Afrika.

— Vi ville ha omgivelser som er mer glamorøse enn glamorøst ut enn i norske forhold i februar måned. Ungkaren er ikke blant de billigste produksjonene vi har hatt i TVNorges historie nei, sier Thea Lund Kristoffersen.