ARENDAL: 23-åringen fra England har gjort stor suksess med singelen «Rehab», fra hennes andre album Back to Black. Albumet ligger høyt på VG-lista, med en åttendeplass som topplassering. En heller uvanlig prestasjon for en sjanger som ikke har hatt like lette for å favne det norske publikum.

Fredag kommer den kritikerroste soulartisten til Norge for å spille på Rockefeller. Samme dag tar hun også turen innom Fredrik Skavland i " Først og sist". Et besøk som har for vane å resultere i både oppmerksomhet og økt platesalg for artisten som gjester programmet.

— I tillegg til å være kritikerfavoritt er Amy Winehouse i ferd med å få et veldig stort publikum i Norge. Det gjør henne til en svært god booking for oss. Så vidt forskjellige navn som henne, Slayer og Clipse er en god indikasjon på hvor vi er på vei, sier Peer Osmundsvaag i Hovefestivalen til VG Nett.

Hiten «Rehab» skrev 23-åringen etter at management-selskapet hennes ville sende henne på avrusningsklinikk. Engelske tabloider har skrevet mye om hennes store alkoholforbruk, men både kritikere og fans har trykket henne til sitt bryst.

Nylig kommenterte Winehouse skriveriene på engelske Radio 1 med replikken: «All news is good news».

— Jeg er en vanlig jente på 23 år som liker å gå ut på byen nå og da. Det kunne vært verre. Det kunne også vært mye bedre! Men det kunne vært verre.

I tillegg til Winehouse er også kritikerroste Nellie McKay klar for festivalen i Arendal.

Amerikanske Nellie Mckay (22) havnet på listen over flere norske anmelderes favoritter fra 2006. Hun har fortsatt tilgode å slippe plate i Norge, men var så snakket om utenfor landets grenser at flere butikker har valgt å selge platen via import. Med seg på platen " Pretty Little Head" har hun blant annet kanadiske K.D. Lang og Cindy Lauper.

Pressetalsmann for Øyafestivalen Jonas Prangerød bekrefter at Amy Winehouse også kommer til å spille på deres festival i Oslo i august, skriver VG Nett.