Ifølge Reuters skal Whitney «The Voice» Houston slippe sin første plate med nytt materiale siden 2002. Albumet kommer i løpet av høsten 2008, melder plateselskapet hennes, BMG.

Flere låter klare

BMG-sjef Clive Davis — som har vært stjernens mentor i en årrekke - uttalte fredag at Whitney allerede har spilt inn fire låter til den nye platen, og at fire nye skal spilles inn i løpet av mars måned.

— Vi er i rute for et juleslipp, uttalte Davis, og ifølge platesjefen vil det nye albumet følge popdivaens gode, gamle musikkoppskrift.

Låter som 90-tallets Whitney

— Vi har ikke tenkt å inngå kompromisser når det gjelder hvem hun er, for å presse henne inn i dagens hip hop-marked på radio. Fansen ønsker Whitneymateriale, sa Davis.

Flere låter har blitt skrevet til albumet, noen av dem produsert eller skrevet av Black Eyed Peas-vokalist will.i.am, i tillegg til Sean Garrett og R&B-artist Akon.

Ble stjerne over natten

Houston ble stjerne praktisk talt over natten i 1985 med den selvtitulerte debutplaten, som inneholdt singlene «Saving All My Love For You» og pophiten «How Will I Know».

Hennes opptreden sammen med Kevin Costner i filmen «Bodyguard» ble en øyeblikkelig suksess i 1992, og den tilhørende låten «I Will Always Love You» ble raskt historiens mestselgende låt.

Konflikt og narkotika

Samme året som «Bodyguard»-suksessen giftet Houston seg med artisten Bobby Brown, et ekteskap som endte med skilsmisse i 2006 etter 14 år med narkotikamisbruk og konflikter.

Samtidig som privatlivet gikk nedoverbakke, dalte også Houstons stjerne i platebransjen.

Klar for comeback

Popdronningen lyktes i å få foreldrerett til parets barn etter å ha gjennomgått sitt andre opphold på avvenningsklinikk i 2006, og er ifølge plateselskapet klar til å gjenerobre poplistene.