Disney har sikret seg trekkplasteret Jake Gyllenhaal i sin nye storsatsing «Prince of Persia: The Sands of Time». Som kvinnelig motspiller får han Bond-piken Gemma Arterton.

Etter måneder med spekulasjoner omkring den mannlige hovedrollen i Jerry Bruckheimer filmversjon av Ubisofts populære videospill, meldte Hollywood Reporter onsdag kveld at Jake Gyllenhaal endelig hadde signert.

Eventyrfilm

Filmen tilhører fantasy-sjangeren. Gyllenhaal spiller Dastan, en unge persisk prins som må forene sine krefter med den eksotiske prinsessen Tamina (Gemma Arterton). De må sammen forhindre at en skurkeaktig adelsmann får evig kloen i «The sands of time», en gave fra gudene som kan skru tiden tilbake, og som gjør den som er i besittelse av gaven til jordens hersker.

Filmen, som er den første i en triologi, produseres av Jerry Bruckheimer, og regisseres av «Harry Potter And The Goblet Of Fire»-regissør Mike Newell. Manuset er skrevet av Doug Miro og Carlo Bernard, Jordan Mechner og Boaz Yakin, og er basert på videospillet laget av Jordan Mechner. Innspillingen av filmen starter i Marokko den 19. juni.

– Karismatisk

Produsent Bruckheimer lovpriser Jake Gyllenhaal, og omtaler ham som svært karismatisk. Han har også store forhåpninger til filmens prinsesse, Gemma Arterton, som måtte prøvespille før rollen var sikret.

Det gikk lenge rykter om at britiske Orlando Bloom, som gjorde stor suksess i de tre «Pirates of the Caribeean»-triologien, skulle spille den mannlige hoverollen for intet mindre enn 40 millioner dollar. Men alle disse ryktene ble offisielt avkreftet i sist måned.

Gyllenhaal ble for alvor stor stjerne i 2005. Han spilte i to kjempesuksesser dette året: krigsfilmen «Jarhead» og filmen om den ulykkelige kjærligheten mellom to cowboyer, «Brokeback Mountain» hvor han spilte mot nå avdøde Heath Ledger.