De britiske rockestorhetene Muse vurderer nå ulike måter å distribuere sine kommende album på. Bandet, som for tiden ligger på tiende plass på VG-lista i sin åttende uke med livealbumet «HAARP», utelukker at de kommer til å dilte etter Radiohead i framtiden. Trommeslager Dominic Howard forteller imidlertid til BBC at bandet kommer til å fjerne seg fra det tradisjonelle albumformatet.

– Vi kommer ikke til å gjøre det samme som Radiohead, nei. Alle plukker ideer ut av det blå og alle band kan selv bestemme hvordan de vil utgi et album. Det er helt topp, og jeg er helt for dette, forteller han til BBC.

Radiohead ga ut sitt siste album «In Rainbows» på nettet, og fansen kunne selv bestemme prisen. På tross av dette stuntet solgte den ordinære cd-utgivelsen svært bra da den kom noen uker etter.

Suksess

Konsertutgivelsen «HAARP» inneholder både en ordinær cd, samt en dvd med konsertfilm fra bandets to konserter på Wembley i fjor sommer.

– Det tradisjonelle cd-formatet er ikke den vanligste tingen en ny musikkinteressert person henter ut fra en platebutikk i dag, slår Howard fast.

Muse

Howard antyder at bandet kan komme til å se bort i fra alumformatet, og i stedet gi ut sangene enkeltvis.

–Ikke at vi er motstandere av konseptet om å gi ut et ordinært albumformat. Det er bare slik verden og teknologien utvikler seg, sier trommeslageren.

Han håper at kommende måter å presentere musikk til fansen på vil skje på en mer organisk måte.

Foto: SCANPIX
Foto: AP