Variety melder at Eddie Murphy vil vende tilbake som politimannen Axel Foley i en fjerde «Beverly Hills cop»-film. 15 år er gått siden den tredje og foreløpig siste filmen kom ut. Planen skal i følge Variety være å ha en ny historie klar for kinopublikummet i løpet av sommeren 2010. Hadde ideen

Det var Eddie Murphy som tok ideen med seg til Paramount da de ønsket å gjøre et ny film med han. Da bør jo også ting ligge til rette for at Murphy tar på seg rollen som den rappkjefta politimannen.

De tre første filmene ble regissert av Jerry Bruckheimer. Han skal ikke være aktuell som regissør denne gangen. I stedet skal Paramount være i samtaler med Brett Ratner. Ratner står bak filmer som «X-Men: The last stand», «Rush Hour» og «The family man».

712 millioner

De tre «Beverly Hills Cop»-filmene kom ut i 1984, 1987 og 1994. Samtlige var pengemaskiner, men den første hadde størst inntjening. På verdensbasis sopte den inn 316 millioner dollar. De tre filmene hadde til sammen en inntjening på 712 millioner dollar.

Eddie Murphy har de siste årene spilt i en rekke forskjellige komedier. Ikke alle har blitt like godt mottat, men noen suksesser har det da også vært. Blant annet har han hatt stemmen til eselet i «Shrek»-filmene. I løpet av 2009 og 2010 er han allerede aktuell i fem filmprosjekter, men hvem rydder ikke plass for «Beverly Hills cop»?