BYGLAND: — Vi har satt sammen et rikholdig og variert program med musikk for folk i alle aldre. Det er god musikk vi er ute etter, ikke en festival som «Slaget i Setesdal» i 1983, sier countryartisten og arrangør av Ose Countryfestival, Gunnar Thommesen - G Thomas - til Fædrelandsvennen.

Han minnes med gru første gang det ble arrangert countryfestival på Ose og titusener strømmet på til tidenes fyllefest i Setesdal.

Med Pam Tillis, Paul Young og «Los Pacaminos», John Beland og Larry Patton fra legendariske «The Flying Burritos Brothers», pluss kremen av norske countryartister tror han at dette vil lykkes.

Pam størst

Pam Tillis (50) er den største av countrystjernene som opptrer under countryfestivalen på Ose til sommeren. Fredag den 20. juli står hun på scenen under Reiårsfossen, og vil glede publikum med sitt rikholdige repertoar, preget av de mer rolige countrylåtene. Tillis, som har solgt sju millioner plater, ble i 1994 kronet som årets kvinnelige artist under Country Music Award.

Pam Tillis er datter av Mel Tillis, countrysangeren og låtskriveren bak blant andre Bobby Bares «Detroit City» og Kenny Rogers «Ruby don't take your love to town».

Pam Tillis er ofte å finne i Mel Tillis eget konsertshus i Branson, Missouri. I april gir hun ut sin nye cd, «Rhinestoned».

Undertegnede fikk oppleve Pam Tillis i Nashville i 1995. Hun fikk nesten taket på konsertlokalet i Opryland til å løfte seg. Ikke minst var bandet hennes sprekt.

— Det er samarbeid med folkene bak countryfestivalen i Breim som gjør at vi klarer å få Pam Tillis til Ose, sier Gunnar Thommesen.

Tex-mex

At popsangeren Paul Young, kjent blant annet fra «Live Aid» og «Band Aid» med låter som «Do they know it's Christmas», «Wherever I lay my Hat», «Everytime you go away» og «Senza una Donna» skal spille country på Ose, vil trolig forbause mange.

— Young har alltid vært begeistret for rootsmusikk, sier G Thomas. Han gleder seg over å ha fått Young sammen med gruppa «Los Pacaminos» til Ose.

«Los Pacaminos» spiller forrykende tex mex-musikk.

  • Paul Young ønsker ikke at det skal være noe spesielt fokus på han, men på gruppa, forteller G. Thomas. Det er dette bandet som skal ta seg av nattkonserten under åpningsdagen torsdag 19. juli.«Los Pacaminos» har gitt ut albumene «In all their Glory» og «Los Pacamios». Også Matt Irving fra «Manfred Mans Earth Band» spiller i tex-mex-bandet.

Honky tonk

Det er snart 34 år siden contryrock-rebellen Gram Parson døde, men noen av medlemmene av bandet hans, «Flying Burrito Brothers», lever i beste velgående. To av dem, John Beland og Larry Patton kommer til Ose. I dag spiller de det G Thomas kaller honky tonk country.

Andre artister på den foreløpige artistlista er det helt lokale «Steam» med blant andre Annette Larsson, «Bakersfield» fra Fredrikstad, svenske «Grapestormers», Bill Booth med band, «Kruttrøyk», Arly Karlsen med «Hot Band», Tor Reidar Austrud, Steven Kvinlaug og datter Cindy, Roy Martin med band og Aslak Gjennestad fra «Kjempesjansen».