For første gang på 24 år skal den eksentriske søskenflokken i Jackson-familien ut på turné. Det bekrefter Jermaine Jackson overfor en australsk tv-kanal, melder nyhetsbyrået AFP.

— Har lenge vært planer

— Det har lenge vært planer om at Jackson-familien skulle gjenforenes. Men timingen har vært vanskelig. Så inntil videre har vi jobbet med musikken og logistikken, sier Jermaine.

Brødrene Jackie, Tito, Jermaine, Marlon og Michael dannet gruppen på midten av 60-tallet, under pappa Josephs mer eller mindre beskyttende vinger. Bandet sluttet å turnere da unge Michael slo gjennom som soloartist. Jackson Five ble formelt oppløst i 1990, etter å ha gjennomført en gjenforeningsturné i 1984, da under navnet The Jacksons.

De siste årene har flere av søsknene først og fremst gjort seg bemerket for sine stadige økonomiske problemer.

- Klare til neste år

Michael skal flere ganger ha sagt nei til å opptre med familien, og skal ifølge flere medier være godt i gang med både ny plate og planer om soloturné. Ifølge Jermaine har han likevel nå sagt ja, og det samme har søsteren Janet:

— Dette blir en familieting. Janet skal åpne showet for oss, og så blir det selvfølgelig det originale Jackson 5 med Michael, Randy og hele familien. Vi regner med å være klare til neste år, uttaler Jermaine.