KRISTIANSAND: — Det skal holde hardt om vi klarer det, sier Arild Buli om Quarts sponsorbudsjett på ti millioner kroner. Snaut seks uker før festivalstart 30. juni, må festivalen som har et bookingbudsjett på 50 millioner kroner innse at de neppe får så mange sponsorkroner som opprinnelig budsjettert. I tillegg til disse hadde Quart opprinnelig budsjettert med et tilsvarende beløp i offentlig støtte. Her har det ikke kommet noenting, verken fra stat, kommune eller Cultiva.

Ny holdning

Men etter at bookingen av Ozzy Osbourne gikk inn i slutten av mars, begynte den skeptiske holdningen i næringslivet å snu. Og da det ble kjent at Arild Buli selv har solgt unna hus og eiendom for til sammen et tosifret antall millioner steg sympatien ytterligere. Etter dette har refrenget på byens puber vært ”håper virkelig han klarer det”.

Men selv etter at Sørlandskjøtt og Maxi Catering gikk inn med millionbeløp, og etter at en rekke aktører i utelivsbransjen har støttet med store og små bidrag, er Quart et godt stykke unna. Samtidig skal et par hovedsponsorer fremdeles nøle med å gå offentlig ut.

Svak respons

— Når det gjelder de store, lokale virksomhetene har det vært nokså svak respons. Det er sånn i disse ulvetider når ingen vil bruke mer penger enn nødvendig. Men vi har to store sponsorer til på gang, blant annet har vi ikke noen leverandør av øl og mineralvann ennå, sier Buli.

— Kommer dere til å bo i telt etter sommeren hvis dette ikke går?

— Jeg håper å slippe det. Men jeg har allerede underskrevet noen papirer, sier Buli.

— Du har solgt det andre huset også?

— Jeg vil ikke gå inn på det, men jeg har flere verdier og eiendommer å gå på, sier han. Tidligere har Fædrelandsvennen skrevet at Buli ville stille eiendommen Rosfjord Strandhotell som sikkerhet for en potensiell booking av Neil Young.

Offensiv

— Er dette skummelt?

— Ikke i det hele tatt. Vi kjører på uansett, så slipper vi å ergre oss underveis, sier en offensiv Buli.

17. mai skal Quartfestivalen markere seg med egen fane i borgertoget, og naturligvis oppfordres flest mulig støttespillere til å gå bak denne. ”Vi har kjempelyst til å sette litt farge på toget med dansende bunader, discosko, unge og gamle, streitinger og homser, cowboy og indianere, innflyttere, gadas gutter og DEG i skjønn forening på Norges festdag”, heter det i en støttegruppe som er opprettet på Facebook.