Country— og popstjernen Shania Twain var en av de mestselgende artistene i verden på 90-tallet. Hun nådde ut til både countryfans og popfans, og med god hjelp av ektemann og produsent Robert «Mutt» Lange solgte platene hennes mange millioner. Ifølge hennes egen nettside har hun solgt over 75 millioner album på verdensbasis. Ekteskapet med Lange tok slutt i mai i fjor. De giftet seg i 1993 og har sønnen Eja sammen. Etter bruddet forsvant Twain fra rampelyset. Nå kommer det imidlertid signaler om at hun er på vei tilbake.

Brev

Fredag fylte hun 44 år og hun benyttet anledningen til å kommunisere direkte med fansen via et langt brev på sine egne nettsider. Årsaken til at hun skrev brevet var å svare på de mange spørsmålene hun har fått fra fans og samarbeidspartnere. «Hvordan er det med deg, hvor har du vært og hvordan har du hatt det» er gjengangerne blant spørsmålene stjernen har fått.

– Jeg har det ok. Ja, jeg møtte en stor hump i veien, men Eja og jeg har det bra, skriver hun.

Hun har også lagt ut en video med private bilder og klipp fra ferieturer hun og sønnen har vært på den siste tiden.

– Det er ingen glamour, men plenty med ekte smil, forteller hun om videoen.

Musikk

Hun har gitt ut fem album, og slo for alvor igjennom med storsuksessen «Come on Over» på 90-tallet.Twain har imidlertid ikke gitt ut et album med nytt materiale siden «Up» i 2002. I brevet til fansen sier hun ingenting om hvorvidt det er planer om å jobbe med en nye plate.

– Jeg leter etter steder å være, og ting jeg kan gjøre som kan inspirere meg til å skrive og være kreativ, skriver hun.

Denne uken stiller hun opp som gjestedommer i «American Idol» under audition-runden i Chicago.

Se videoen fra Shania Twain her.