KRISTIANSAND: — Uten den støtte og hjelp jeg har fått fra min far, hadde jeg aldri vært der jeg er i dag. Han har hjulpet meg på alle mulige måter, sier 26-åringen til fvn.no

Beste kortfilm Fredag kunne kristiansanderen innkasere sin første Amanda-pris for beste kortfilm til tross for at han kun har produsert to filmer så langt i sin lynkarriere. Vinnerfilmen «Darek» er Jonas Matzow Gulbrandsen skoleprosjekt på andreåret på filmskolen i Polen.

For to år siden fikk han 20.000 kroner i støtte fra Cultiva ekspress til å regissere sin første kortfilm. Filmen førte til at han kom inn på filmskolen i Polen. Han mener derfor at også Cultiva skal ha sin del av æren.

— Det viser at støtteordningen gjennom Cultiva ekspress fungerer og gir resultater. Folk får anledning til å starte opp, og komme i gang, sier Matzow Gulbrandsen.

- Ble helt paff 26-åringen hevder han overhodet ikke hadde ambisjoner om å vinne da han dro til Haugesund som nominert i kategorien beste kortfilm.

— Jeg hadde ikke forventning om å vinne. Det er tross alt bare den andre filmen jeg har laget, og jeg har ennå tre år igjen på filmskolen. Jeg ble helt paff da jeg ble utropt som vinner, men klarte å holde en grei takketale. Jeg blir som regel veldig stresset i slike situasjoner, sier han.

Nå håper han anerkjennelsen Amanda-prisen gir, kan løfte karrierne til nye høyder.

God begynnelse - Jeg har ambisjon om å produserer spillefilmer i framtiden, og da er dette en god begynnelse. Man får mye oppmerksomhet, noe som i neste omgang gjør at man treffer nye folk og knytter viktige kontakter, sier filmskaperen.

Tidligere i år sa regissørstudenten at han til neste år håper å lage film i Kristiansand. Dette fastholder han.

— Det begynner å skje mye spennende i Kristiansand på filmfronten. Både med filmsenteret og miljøet rundt Aladdin kino. Jeg ønsker å komme hjem og bidra til at det kan skje ting her, sier 26-åringen.