«Mamma mia!» nærmer seg nå ufattelige 500.000 solgte billetter og det kun etter fem uker på kino. I helga fikk 43.524 personer med seg musikalfilmen, noe som fører til en totalsum på 481.654 solgte billetter.

Det som kanskje er mest overraskende med helgens kinotopp er at «Mamma mia!» er mer sett enn Batman-filmen «The Dark knight» som har vært på kino i tre uker.

– «Mamma mia!» og «The Dark knight» har jo forskjellige målgrupper, men vi er selvsagt forferdelig fornøyde, sier Bentine Lassen i United International Pictures.

Ses flere ganger

Lassen mener det er skummelt med musikaler ettersom man ikke vet hvordan filmen blir mottatt, men er ikke overrasket at besøkstallene er såpass gode.

– «Mamma mia!» er en film mange ser flere ganger. Selv har jeg sett filmen 2-3 ganger og kan gjerne se den igjen. Det er en skikkelig gladfilm, man blir i godt humør, erklærer hun.

I «Mamma mia!» møter vi Sophie som skal gifte seg på en gresk øy. I tiden før hun skal bli fru snikleser hun i sin mors dagbok og inivterer deretter tre menn til bryllupet, som alle kan være hennes far.

UIP opplever fortsatt økning på «Mamma mia!» fra uke til uke, noe som er ganske uvanlig for en film som har gått så lenge på kino.

– Det lover veldig bra, tror Lassen, som vil ikke tippe på noe konkret tall i forhold til hvor mange som kommer til å se filmen til slutt.

– Den går i alle fall bedre enn det vi hadde turt å håpe på.

Fra terningkast to til fem

Helgens største kinonyhet, «Mumien: Dragekeiserens grav» må nøye seg med en tredjeplass på den tøffe kinolista. 22.596 personer fikk med seg filmen i premierehelgen og dette er fjerde film i «Mumien»-serien som totalt har tjent 800 millioner dollar på verdenbasis.

«Mumien: Dragekeiserens grav» fikk terningkast tre i både VG, Dagbladet, Side2, Dagsavisen og Adresseavisen. Aftenposten mente film nummer fire kun holdt til en toer på terningen, mens Stavanger Aftenblad derimot ga filmen terningkast fem.

Kinotoppen, helg uke 32:

  • Mamma mia!: 43.524 (481.654)

  • The Dark knight: 31.129 (268.324)

  • Mumien: Dragekeiserens grav: 22.596 (22.596)

  • Kung fu Panda: 19.574 (208.491)

  • Hancock: 7301 (134.634)

  • totale tall i parantes