— Premien er veldig fristende og jeg har vanvittig lyst til å vinne.

Klar for finalen i Sidol

Hun anser sjansene for seier som 50/50, men håper oppfordringer om å stemme til venner og bekjente skal sørge for at det nettopp blir henne som stikker av med seieren, og en heftig premie.

Dette er nemlig hva som venter vinneren:

  • Innspilling av singel i studio

  • Innspilling av musikkvideo med profesjonelle videoprodusenter.

  • Fotoshoot med Side2s profesjonelle fotograf

Veldig spent

  • Jeg har hørt sangene før, og synes utvalget var greit, sier Emilie Caroline, som hadde 10 sanger å velge mellom. 16-åringen synger sangene "Eternal Flame" av The Bangles, og "Rehab" av Amy Whinehouse.

Nå er det opp til folk i Norge å bestemme om nok en sangkonkurranse skal bli vunnet av ei jente fra Vennesla.

- Hvordan er følelsen nå, fem dager før avgjørelsen?

— Jeg er veldig spent siden det hele skal avgjøres ved sms-stemming, sier Emilie Caroline.

Beinene på bakken

Når hun blir bedt om å komme med en grunn til at folk skal stemme på nettopp henne, blir hun taus. Før hun sjenert sier:

— Fordi jeg er flink.

Emilie Caroline har beina godt plantet på jorda og sier hun enda er ung og må avslutte videregående skole først. Sangfuglen fra Vennesla går første året på musikklinjen på Vågsbygd og sier hun synger fordi det er gøy.

16-åringen synger også i et band og er med i kor. Hun har deltatt i ungdommens kulturmønstring i to år på rad og kommet videre til fylkesfinalen.

— Jeg har veldig lyst til å spille inn i studio! Jeg var ikke gammel nok til å være med i idol i år i og med at jeg fylte 16 år etter auditionene. Derfor var det veldig gøy at jeg kunne være med på denne konkurransen i stedet, sier talentet.

For å se video av Emilie Carolines to bidrag,trykk her.