— Han fremstår som svært seriøs. Han vet hvordan man driver en festival, og jeg er veldig fornøyd med at en mann med hans kompetanse skal overta Hovefestivalen, sier ordfører Torill Rolstad Larsen.

Hun er overbevist om at det kommer til å bli festival på Tromøya i mange år fremover. Noe som betyr mye for Arendal mener Rolstad Larsen.

— Jeg tror ikke det finnes noe annet arrangement som har gitt Arendal så mye positiv oppmerksomhet. Den betyr enormt mye for omdømmet til Arendal, sier hun.

I løpet av en times tid diskuterte ordføreren Hovefestivalens fremtid med Melvin Benn, Toffen Gunnufsen, Morten Sandberg, og Leiv Skov.

Skov, som har bygd opp Roskilde til å bli Skandinavias største festival, har vært med som rådgiver siden begynnelsen, og er i likhet med ordføreren overbevist om at festivalene nå er i de beste hender.

— Jeg har kjent ham lenge, og han er svært dyktig, sier Skov.

Benn sa til fvn.no i går at han håper å lokke Roskilde-publikummet over til Hove i fremtiden. Å sammenlikne de to blir som å sammenlikne epler og pærer mener Skov.

— Kapasitetsmessig er forskjellen svært stor. Jeg tror fokus må være å holde på det som gjør Hove unikt, og det er ikke plass til særlig mer en 15.000 mennesker der ute, sier SKov.

I møtet med ordføreren presiserte Benn at festivaldrift er et underskuddsforetak, og ikke noe man driver med for å blir rik.

Ordføreren var positivt overrasket over at Benn brukte mye tid på å snakke om miljøperspektivet. Arendal er som kjent en av byene som er tilknyttet FNs miljøprogram, og er invitert av FN til å danne et nettverk av bærekraftige festivaler og arrangementer.

— På en festival bor folk under spartanske forhold, noe som er energibesparende i seg selv.Når 7000 ungdommer bor i telt, bruker de ikke strøm. Det perspektivet hadde jeg ikke tenkt på før Benn brakte det opp under dagens møte, sier Larsen.

Økonomiske bidrag var ikke et tema under møtet. Det var ordføreren glad for.

— Vi skal legge til rette så godt vi kan. Vi kommer til å følge planen vi har for utvikling av området, men økonomiske tilskudd er utelukket, sier Larsen.

Festivalen vil likevel kunne søke tilskudd gjennom de kommunale ordningene som finnes.

— De står fritt til å søke til blant annet kulturrådet og Aust-Agder fylkeskommune, og vil bli behandlet på lik linje som andre søkere, sier hun.

SAMMEN: Her er Toffen Gunnufsen og Melvin Benn sammen på utsiden av kulturhuset i Arendal Foto: Erlend Olsbu