En Andy Warhol-samling verdt flere millioner dollar ble stjålet fra hjemmet til kunstsamleren Richard L. Weisman i Los Angeles i forrige uke.

Dusør

Maleriene er en serie portretter av kjente idrettsutøvere fra 70-tallet, blant dem Muhammad Ali, O.J. Simpson og Pelé.

Bildene ble i sin tid malt på bestilling fra Weisman selv. En anonym kilde har nå utlovet dusør på én million dollar – nærmere seks millioner kroner – for opplysninger som fører til at bildene kommer til rette.

Få spor

Politiet skal ha få spor å gå etter. Det var ingen tegn til innbrudd i Weismans hjem da hushjelpen oppdaget at bildene var forsvunnet, ifølge LA Times.

Andy Warhol (1928-1987) var gjennom side malerier og filmer kjent som den fremste representanten for popkunsten. Han er særlig berømt for sine portretter av amerikanske folkehelter som Elvis Presley og Marilyn Monroe, samt bruken av uortodokse motiver som suppebokser og Cola-bokser.

— Dette er svært

De stjålne maleriene er ikke regnet blant Warhols ypperste arbeider, men kunsteksperten Tyler Lemkin sier at originale Warhol-malerier av den størrelsen uansett har en prislapp på minimum én million dollar pr. bilde.

— Dette er svært. Vi snakker om en stor samler som har mistet en betydelig mengde viktig kunst, sier Lemkin til LA Times.

Foto: AP
Foto: Wenn.com/Scanpix