Runder man 60, får man tåle litt oppsummering.

Gene Simmons er en av rockens virkelig markante skikkelser. Sammen med Paul Stanley grunnla han Kiss i 1973. Den hvite og svarte sminken, kombinsert med den lange tungen, har gjort «Djevelen» kjent for langt flere enn de millionene av fans som eier et Kiss-album eller flere.

Simmons er i tillegg til ansiktet, og bøttevis av hits, kjent for damene sine. I 2002 sa han i et radiointervju med Terry Gross at han hadde nedlagt flere enn 1000 kvinner. Han skal sogar ha sagt at han vært innom så mange som 4000 av sorten.

Han skal ha hatt forhold til både Diana Ross og Cher. Mer oppsiktsvekkende er det kanskje at han skal ha hatt et forhold til Liv Ullmann.

I Playboy

Men han skal, også ifølge seg selv, ikke hatt sex utenfor sitt langvarige forhold til den tidligere Playboy-bunnyen Shannon Tweed. Skjønt det verserte videoklipp som i den sammenheng ikke var helt heldige så sent som i 2008. Simmons har også selv posert på coveret av Playboy, og barna til den langtungede kisseren, Nick og Sophie, tilhører den eksklusive gruppen mennesker som har hatt både mamma og pappa på coveret av Playboy.

– Fansen har drept musikken

I 2008 sa Kiss sin frontsjef i et intervju med AOL News:

– Plateindustrien er død. Den ligger seks fot under jorden, og uheldigvis er det fansen som har skylden – med sin nedlasting og fildeling. Det finnes ikke noen plateindustri rundt oss, så vi kommer til å vente til folk roer seg og begynner å oppføre seg sivilisert igjen. I det øyeblikket plateindustrien er på bena igjen, spiller vi inn nytt materiale.

Slik lød Gene Simmons hilsen til fansen i fjor. I år kommer det ny plate.

Nesten 50 album

60-årige Gene Simmons holder koken. Sammen med Kiss har han gitt ut hele 42 album, livealbum og samlealbum inkludert.

Han har også vært med i mange filmer, og opptrådt i utallige tv-show.

Kiss har spilt åtte konserter i Norge. Siste gang i Bergen i 2008. Gene Simmons soloalbum:

  • Gene Simmons (1978)

  • Sex Money Kiss (2003)

  • Asshole (2004)

  • Speaking in Tongues (2004)

  • Naji (TBA)

  • Alter Ego (2009)