I kveld skal dommerne kutte kraftig ned på antall talenter i X Factor. Finalen på showet går av stabelen i Telenor Arena 11. desember. Foto: Roy Darvik, TV 2 Publisert 30.09.2009 10:01 — Oppdatert 30.09.2009 10:33 Øyvind Berekvam TV-seerne har allerede fått oppleve auditionrunder fra de store byene i «X Factor». De over 100 beste deltakerne er nå hentet inn til hovedstaden og i kveld skal dommerne velge de fleste bort Dommerne skal i løpet av tre dager plukke ut de 24 beste. Nå melder TV 2 at de satser på å fylle Norges største innendørsarena når finalen skal arrangeres. Telenor Arena i Bærum blir arena for finalen som finner sted 11. desember, og dette blir første gangen et tv-show sendes fra storstuen.

MGP

Det ble tidligere i år kjent at NRK skal arrangere finalen i Eurovision Song Contest i Telenor Arena. Nå viser det seg at den internasjonale finalen likevel ikke blir det første tv-showet som sendes fra Telenor Arena.

TV 2s presseansvarlig, Bjarne Laastad, understreker at seerne ikke skal ta regningen.

– Det er ikke så viktig for oss å være før NRK eller Melodi Grand Prix. Men det som er veldig hyggelig er at vi skal lage et heidundrende show - som ikke skal koste tv-seerne en eneste krone, opplyser Laastad i en pressemelding.

Show

Det var de australske hardrockerne i AC/DC som fikk æren av å være den første store attraksjonen i Telenor arena. Åpningen fant sted i februar i år, og det er plass til 23.000 mennesker under konserter. På fotballkamper er kapasiteten 15.000. Under finalen i «X Factor» kan 18.000 mennesker få billetter.

– Vi er ydmyke i forhold til publikumskapasiteten, men vi har klokkertro på at våre 12 finalister vil engasjere utover høsten. Den enorme pågangen rundt de tidligere Idol-finalene i Oslo Spektrum, der finalene har vært utsolgt på rekordtid og generalprøvene faktisk også har vært nesten fulle, har også gjort sitt til at vi har hatt lyst til å ta X Factor noen steg videre, forteller Laastad.

At interessen for talentkonkurransene er stor ble tydelig da TV 2 inviterte til audition. Hele 5700 søkere meldte seg på en av de fire auditionrundene.

Jobbet

Han opplyser at kanalen lenge har sett på muligheten for å bruke Telenor Arena under finalen, og nå er endelig avtalen i boks.

– En finale fra landets største konsertarena blir den ultimate avslutningen på det som kommer til å bli noen utrolig spennende finalerunder, mener Laastad.

Delfinalene starter allerede neste fredag, og sendes direkte fra Exporama på Hellerudsletta.