Robert Pattinson (23) seiler opp til å bli sin generasjons største filmstjerne, med alt det fører med seg av oppmerksomhet fra det motsatte kjønn. Den britiske skuespilleren som for alvor ble superstjerne etter innsatsen i vampyrdramaet «Twilight» blir jevnlig fotfulgt av ivrige fans, og ryktene om romanser på filmsettene har vært mange.

Koblet

Filmen, som var basert på Stephenie Meyers bokserie om Isabella "Bella" Swan og vampyrkjæresten Edward Cullen, ble en stor suksess, og forventningene til oppfølgeren «New Moon» er skyhøye. Oppfølgeren har premiere i november. De siste ukene har ryktene om varme følelser mellom Pattinson og hans filmkjæreste Kristen Stewart skutt fart, særlig etter at de to ble oppdaget sammen på en konsert med Kings of Leon i Vancouver i forrige uke. Flere nettsider, deriblant, Socialite.com, sendte ut bilder som etter sigende skulle tyde på at kjærligheten blomstrer også utenfor lerretet.

Avviser

Overfor britiske The Mirror avviser Pattinson imidlertid at de to er et par.

– Jeg har ikke kjæreste. Jeg vet ikke hvorfor. Du tror alltid at du kommer til å greie å få flere damer etter at du har laget en film, men det skjer aldri, sier han til avisen.

Spiller

Vanity Fair kåret Pattinson til verdens kjekkeste mann i juni, og for få uker siden stakk han av med flere priser under Teen Choice Awards. «Twilight» fikk blant annet pris for beste filmkyss og beste romanse i en film. Foreløpig ser det imidlertid ut til at kyssene og romansen holder seg på lerretet.

Pattinson fullførte nylig innspillingen av filmen «Remember Me» i New York. Den filmen er også et kjærlighetsdrama, men i motsetning til Twilight-serien er den helt fri for både vampyrer og varulver. Ifølge MTV er Pattinson også ønsket til den kommende filmatiseringen av «Youngblood», der et team av superhelter er sentrale. Regissør Brett Ratner tror Pattionson kan mer enn å spille vampyr.

– Jeg ser ham ikke bare som en vampyr. Han er en virkelig god skuespiller, sa Ratner.