Chand Torsvik vant finalen i «X Factor» i kveld.

— Jeg har ikke ord, begynte vinneren da seieren var et faktum, før han takket Namsos og alle som stemte på ham.

— Æ ska’ besøk hver krik og krok av landet. Æ søng jo det, lover «X Factor»-vinner Chand.

Chand sang to egenproduserte låter, «Kongeriket Norge» og «Diamanten» samt Vamps «Månemannen» i finaleprogrammet.

27-åringen har valgt seg ut «Diamanten» som første singel etter «X Factor-triumfen». En ballade han også har sunget i hele tre foregående programmer. Og en låt de utslåtte finalistene, selvsagt på plass på finalekvelden, var dypt beveget over:

— Kan du ikke komme og synge den i bryllupet mitt, spurte Rikke Lie.

Det ville Chand gjerne.

— Det som er fint, er hvis teksten kan være med å hjelpe folk. Det er dem jeg synger for, understreker Chand.

Skamros

Dommerne Mira Craig, Peter Peters og Jan Fredrik Karlsen slapp ikke til før finalistene hadde sunget ferdig i kveld. Men da boblet de til gjengjeld over.

— Fy søren så utrolig fett det der var. Det har vært helt rått og se deg. Du synger to egne låter, begge er hiter, uten tvil. Det her føder deg som en ekte artist. Om du vinner i dag, unner jeg det. Fantastisk! sa Peter Peters

Mira Craig roste trønderen for variasjonen i låtvalget.

— Et utrolig dynamisk show. Og så den pangavslutningen! Helt rå!

Mentor Jan Fredrik Karlsen var ikke snauere:

— Jeg er utrolig ydmyk over å ha opplevd å få jobbe med deg. Og dette er det beste du har gjort på «X Factor» i hele høst. Gratulerer!

- Det feteste som har skjedd

Shackles fremførte En Vogues «Free your mind», Whitney Houstons «Queen of the Night» pluss den nykomponerte «Breaking the Silence», som ville blitt gruppens vinnersingel.

Slik oppsummerte mentor Mira Craigs damenes kveld:

— Jenter, åpningsshowet tok helt av. Den nye låta er kjempecatchy, avslutningen var selvfølgelig helt, helt crazy - for noen «powerchicks» dere er! Gratulerer, jenter.

De fire medlemmene, Charlotte Kjær, Lwam Feshatzion og rogalendingene Inger Lise Hope og Malin Winther, hadde aldri møtt hverandre før dommer Jan Fredrik Karlsen sendte dem videre i konkurransen - på én betingelse: At de gikk sammen og dannet en gruppe.

— Og dere har hatt en progresjon. Dere har skapt en egenart gjennom showene som har vært utrolig gøy å se. Dere kledde å være her i kveld, sa Karlsen.

— Dere hadde egentlig ingen forutsetninger for å dra dette i land. Men det feteste som har skjedd i «X Factor», det er det dere som har stått for, mente Peter Peters.

Chand sa det på denne måten:

— De er rågo’.