KRISTIANSAND: — Det skjer mer på ei uke under Protestfestivalen enn hele resten av året, sier Svein Inge Olsen.

— Det du sier er interessant, men det er også helt feil, kontrer Jørgen Skauge. Han arrangerer kulturnatta lørdag sammen med Ditte Drehn, og Protestfestivalens paneldebatt på Havana kommer til å bli en av de mest engasjerende postene.

Oppspillet for debatten at Kristiansand ikke kan regnes som noen kulturby verd å snakke om. Dette tas opp på en kveld hvor over 100 innslag får byen til å boble av kultur.

— Vi er veldig fornøyde med sammensetningen av panelet. Dette blir bra, gliser Kai Erland i protestfestivalen.

Det kan bli friskt når poet og establishment-kritiker Terje Dragseth møter Quartfestivalsjef Daniel Nordgård til debatt. Nordgårds forgjenger, Toffen Gunnufsen som fikk nok av kulturbyen og dro til Hove i stedet, har garantert meninger. Solveig Knudsen fra Rock City kommer også, i tillegg til regissør Trygve Allister Diesen og Agderpostens Karen Kristine Blågestad.

— Og så har vi Sylfest Lomheim som ordstyrer. Han er en av de beste, sier Kai Erland.

Han og flere andre kulturnatt-aktører har samlet seg i bakgården til Sørlandets Kunstmuseum.

— Det er dette stedet som blir kjernen for kulturnatta i år. Mye skal skje her, sier Jørgen Skauge.

Det nye i år er at kulturnatta foregår en lørdag, og at den derfor kan starte mye tidligere på dagen enn før med innslag for hele familien.

Museet selv har også en rikt kulturnattprogram.

— Vi skal blant annet ha «art talk» mellom direktør Erlend Høyersten og Kjell Nupen, det blir performance av Morten Liene, det blir åpent verksted, og til slutt skal Høyersten lese erotiske folkeeventyr høyt med brillene ytterst på nesetippen, lover konservator Karl Olav Mortensen.

— Vi har ikke begynt å telle ennå, men vi har nok over hundre innslag og det blir flere før vi er ferdige, sier Skauge.

Ved siden av ham sitter Sigbjørn Grimsæth fra progbandet Essence of a Session. Det er de som sammen med Love Fi skal legge et musikalsk teppe over debattslagmarken på Havana etter at Dragseth og kompani har rast fra seg.

— Og selvsagt blir det fint vær på kulturnatta. Hele dagen. Det blir grilling, sier Skauge fornøyd.