KRISTIANSAND : Saksofonisten Sigurd Køhn fra Kristiansand omkom som 45-åring i flodbølgekatastrofen i Sørøst-Asia i 2004. Før den tid hadde han rukket å bli en høyt anerkjent instrumentalist og jazzkomponist. Han opptrådte blant annet i mange år med bandet "The Real Thing", men samarbeidet også med popartister, som A-ha.

I Køhns ånd

Hedres: Sigurd Køhn. Foto: RUNE PETTER NESS

Lørdag, i konsertlokalet i Sigurd Køhns hus på UiA, vil Oslo Storband presentere et prosjekt som har tatt opp den musikalske arven etter Køhn. Konseptet "More pepper, please – In the spirit of Sigurd Køhn" tar utgangspunkt i Køhns album "More pepper, please" fra 1996, der kristiansanderen hentet inspirasjon fra saksofonisten Art Pepper.Mange av musikerne som samarbeidet med Køhn spiller i dag med Oslo Storband. Den anerkjente jazzsaxofonisten Frode Nymo, med bakgrunn fra band som Urban Connections og Sharp Nine, opptrer som solist.

Richard Smith som solist

Christianssand Storband vil også spille denne kvelden, og har fått med seg den amerikanske gitaristen og komponisten Richard Smith som solist. Smith gjester for tiden Institutt for musikk på UiA som foreleser, men har ellers sitt virke på University of Southern California. Smith har en rekke utgivelser bak seg, og har mottatt utmerkelser som "Best Contemporary Jazz Guitar Album" (Tune Up Magazine) og "Record of the Year" (Ad Lib Magazine, Tokyo). På konserten vil Christianssand Storband og Richard Smith presentere et utvalg av Smiths låter.