Se video fra konserten over! Hør unge Anne Justnes.

KRISTIANSAND: — Det er noe jeg kommer til å huske en god stund. Kanskje resten av livet, sier 12 år gamle Solveig Jærnes fra Vågsbygd soul children.

Hun har nettopp gått av scenen i Domkirka etter å ha vært solist sammen med Trine Rein. l likhet med over 200 andre barn fra lokale soul children-kor, fikk hun opptre sammen med popstjernen i Kristiansand.

— Jeg har tenkt lenge på dette. Det var skummelt, men samtidig veldig gøy. Jeg kan innrømme at jeg hadde litt nerver, sier 12-åringen.

Gode venner

Jevngamle Lars Kristian Lønner Hagen har bare vært i koret i en måned, men også han erkjenner at han hadde en liten klump i magen på forhånd.

— Jeg var ganske nervøs, selv om jeg ikke synger solo. Det er tross alt ganske mange i salen her, sier han. Og forteller at det er stas å være i kor.

— I fjor prøvde jeg, men synes ikke dette var noe for meg. Men jeg liker jo veldig å synge, det er noe jeg gjør hver dag. Så nå har jeg fått mange gode venner, og fått synge her i kveld med Trine Rein. Det var en stor opplevelse, sier den unge koristen.

Julegave

De kaller seg soul children, og de kommer fra Randesund, Torridal, Tveit, Hånes, Vågsbygd og Søgne. Og det er nettopp på grunn av sjel, at de seks korene fikk henvendelse fra Trine Rein om å være med på juleturneens stopp i Kristiansand. For Trine Rein vil at konsertene hennes skal være annerledes. Uten filter, og uten kunstigheter. I går brukte hun mye tid på å fortelle om sitt eget møte med tro. Om den dagen for ti år siden da hun ble slått i bakken av kjærlighet i en kirke i Los Angeles. Hun oppsummerte det med to setninger i den legendariske hymnen "Amazing Grace" mot slutten av konserten. "I once was lost, but now I'm found. I was blind, but now I see".

Før det hadde hun sunget en rekke låter fra fjorårets album "Julegaven", som er utgangspunktet for den pågående turneen. "Little Lord Jesus" og "Joy To the World" var blant låtene på repertoaret, før de to hundre barna entret scenen og sang "Get Ready". Til slutt fikk flere av de yngste også prøve seg som solister i en godt besøkt domkirke, blant annet under "Let the Love Flow".

Godt forberedt

Rein har nå unnagjort elleve konserter, av totalt atten på juleturneen. Hun er overrasket over hvor bra det har gått å jobbe med de unge korene.

— Det har vært veldig fint hele veien. Det er utrolig hvor godt forberedt de er, sier 42-åringen, som forventer å ta turen tilbake neste år.

— Jeg har ikke hatt fulle kirker overalt, men jeg var forberedt på at jeg trenger et år eller to for å bygge meg opp. Jeg har lyst til å ta en runde neste år også, sier Rein, og forteller at hun trives med det hektiske programmet.

— Jeg tar ferie 20. desember, og det skal bli deilig med jul da. Men dette prosjektet har jeg forberedt siden april, så jeg nyter virkelig de dagene det varer, sier hun.

Torsdag går turen til Kvinesdal, og fredag spiller Rein i Flekkerøy kirke.

JULEGAVE: Trine Rein sang med 200 "soul children" i en godt besøkt domkirke i Kristiansand. Foto: Kristin Ellefsen
SOUL CHILDREN: Lars Kristian Lønner Hagen og Solveig Jærnes var blant de to hundre som fikk opptre med Trine Rein. Foto: Kristin Ellefsen
reinkonsert_002.jpg Foto: Kristin Ellefsen